Enkel lax i ugn

Godmorgon,

Alltså denna vecka har hittills gått så snabbt så det är inte klokt! Redan fredag, och helgen står för dörren. Inte mig emot, mer ett konstaterande bara att denna januari går i rasande fart. Barnen är hemma, och det var dom även igår. Hade snöat för fullt natten till igår så jag orkade inte gräva fram bilen (vad skönt det ska bli med garage nästa vinter) så det blev en hemmadag, och jag sprang som en liten iller mellan barnen och alla deras ”maaaaaamma-rop”, haha! Jag var tvungen att le emellanåt, för shit vad barn (i a f mina) är egocentriska och tror att det bara är dom precis hela tiden som ska passas upp, jag hann ju knappt gå på toaletten 😉Tänkte bjuda er på ett superenkelt men gott recept på lax. Så gott att Maximilian ofta önskar detta när han får välja middagsmat här hemma. Jag har freestylat ihop det själv, och har därför inga exakta mått. Receptet är väldigt simpelt med få ingredienser, men det blir gott som sagt. Viktigt att inte ha inne laxen för länge, den ska vara saftig och falla isär.

Jag brukar servera laxen med kokt potatis, pressad potatis eller potatismos, beror lite på dagsformen. Sedan är jag barnsligt förtjust i grön sparris. Så här års brukar jag alltid ha ett paket sparris i frysen, så kan man ta fram och snabbt koka så många man vill ha. Så gott tycker jag, ärtor som man annars brukar ha till fisk är inte min grej. Gröna ärtor är riktigt läskiga 😉

Enkel laxfilé i ugn

Ingredienser:

Laxfileer Grädde Crème fraiche Fiskbujongtärning Hummerfond Ost (smakrik) Salt

Gör så här: Koka upp grädde, och crème fraiche, smula i en fiskbuljongtärning och ta även lite lite hummerfond. Låt koka upp. Häll sedan gräddblandningen i en ugnsfast form och lägg i laffiléerna, salta och riv sedan en smakrik ost på filéerna. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Servera med potatis, och grönsaker.

Smaklig måltid!

.

Önskar er en toppenfin fredag, och tack för ni klickar er in här och läser om mina dagar, och tankar!

Kram på er