Moodboard köket

Moordboard köket!

.

Godmorgon,Köket är det rum i huset som ska få sig störst make over. Idag sitter ett gammalt gulnat träkök från jag skulle tippa på 80-talet någon gång (ni ser lite från det i detta gamla inlägg) . Vi har velat fram och tillbaka, om vi ska byta ut stommar och hela kittet, eller bara lämna in luckorna för omlackering. Men vi har nu bestämt oss för att vi river ut och kör helt nya stommar med nya släta luckor. Allt för att det ska bli så praktiskt och funktionellt som möjligt. Kommer inte köra på några överskåp alls, utan bara bänkskåp med djupa lådor. Med sådana får man snabb överblick, och man kommer åt sakerna superenkelt. Vi har flera sådana lådor idag och jag bara älskar det. I köket finns en så kallad gammal serveringsgång med en hel vägg med serveringsskåp samt ett skafferi, så det finns en massa förvaring oavsett om vi har väggskåp eller inte. Själva luckorna kommer vara släta grå, väggar och golvet kommer vara vitt, så tänker att vi bryter av med grå luckor.

Vi kommer köra en bänkskiva i kvarts, ett material som inte är känsligt. Hade gärna kört på marmor för att det är klassiskt och snyggt, men det är inte min grej att behöva gå runt och vara ”rädd” att använda köket för att marmorn lätt får bestående fläckar. Vi har ju ett soffbord i marmor och det är verkligen superkänsligt, så never att jag vill ha det i köket. Där det ska gå att leva runt, och slabba utan att behöva vara rädd att lägga en citron på skivan eller ställa ner ett vattenglas. Så det blir ingen marmor, men kommer köra på en look a like i kvarts istället som sagt.

Här ser ni serveringsgången, med en vägg med gamla serveringsskåp, som en dröm att samla på sig en massa skit i 😉 Tog bilderna med min mobilkamera på visningen därav den taskiga kvalitén. Balkarna i taket ska målas vita precis som resten av taket, och klinkergolvet med golvvärme ska vi måla vitt som Helena som skriver bloggen Drömhus för Sköna Hem gjort i sitt fina hus. För som det är idag är det inte kul klinker alls, ser lite smuts-beige ut tycker jag. Köket kommer renoveras innan vi flyttar in så slipper vi leva mitt upp i det.

På återseende! Kramar/Anna