Kärt barn har många namn

Godmorgon!

Finrummet, salongen, vardagsrummet… kärt barn har många namn, men jag tycker det mesta låter krystat 😉 Men här har ni i vilket fall moodboardet till detta namnlösa rum. Det är oavsett det mest magnifika rummet i huset,  35 kvm stort, med maffigt burspråk, och kakelugn. Den ska enligt uppgift vara från 1700-talet (fattar ni vad häftigt!). Stort gilla på detta rum, som är det man ser först när man kommer in i hallen.Ni ser hur jag tänker mig stilen. Ljusa soffor, med lite naturinslag från minst en rotting/korgmöbel. Sedan vill jag ha en tavelvägg någonstans i rummet, och en mönstrad matta på golvet. Vitrinskåpet från Snö har man sett i många, många sammanhang vid detta laget, men skåpet har stått lika länge på min önskelista, och nu när vi äntligen har plats för det har vi nu lagt in en beställning (Länna Möbler har kampanjpris just nu, tips, tips) så att skåpet kommer lagom tills vi har  flyttat, whiiiii! Vi kommer köra vårt gamla soffbord i rummet, men ny soffa och fåtölj. Vår skinnsoffa vi har idag kommer hamna uppe i allrummet där vi planerar ha tv:n så kan ungarna fortsätta sitta och slabba i den utan någons som helst fara, bästa bästa 🙂 Tror inte vi kommer ha en tv i detta rum, kommer bli mer ett sällskapsrum, mer än ett tv-rum… Ja vi får se..

Här har ni vardagsrummet som det ser ut just nu.

Kakelugnen är från 1700-talet, och ja ni skymtar lite av hallen och trappan till övervåningen också 🙂

Här inne ska golvet slipas då det är slitet. Det gäller nästan alla golv i huset. Dom är jättefina, men slitna. Tur man kan slipa dom så blir dom som nya igen, och en golvfirma kommer så fort vi fått nycklarna så allt sånt är klart när vi väl sedan ska flytta in där mot slutet av april. Väggarna som är vita behåller vi som dom är. Om några månader får vi se hur slutresultatet blir, bra eller dåligt. Men har en känsla av att det kommer bli kanon 🙂

Nu måndagssysslor, här har jag en hel del inbokat både här under vardagarna denna vecka,men även till helgen. Svärmor kommer till oss då, och jag ska på fredag ut och träffa fina vänner på middag, och så ska maken och jag försöka klämma in en date-night på tumanhand också någon ggn när svärmor är här. Ha en bra start på veckan!

Kramar/Anna