Att få vardagspusslet att fungera

Detta väggskåp är gjorda av gamla köksstommar från Ikea (Faktum) och sedan luckor från Superfront. Inte kommit på vart skåpet ska hamna i nya huset ännu.. men det lär jag väl komma på annars kommer jag sälja av det framöver 🙂

Lampan är egentligen köpt till huset, men kunde inte låta bli att plocka upp den ur påsen när jag kom hem med den häromsistens från stan (finns hos Oscar & Clothilde, en rolig butik för er som inte varit där, ligger på Birger Jarlsgatan).

Godmorgon,

Just nu mellan allt annat, håller jag på att lista möbler och andra saker jag tänker sälja av innan flytten. Vet inte om ni är intresserade, eller om jag ska köra allt rakt av på Blocket.. Inte klar med listningen ännu, men tror jag kör en vända här inne först, och sedan eventuellt Blocket efter. Känns skönt att inte behöva släpa allt för mycket saker. Vissa saker kommer inte passa in i det gamla huset tycker jag, så då kanske någon annan får glädje av sakerna istället. Jag återkommer med en lista helt enkelt framöver, så håll utkik, kommer vara både utemöbler, stolar, och barnmöbler som ska säljas.

Idag på morgonkvisten var det utvecklingssamtal på förskolan för Maximilians del. Detta tog pappa Jens hand om. Han brukar alltid köra alla föräldramöten, och alla utvecklingssamtal för baren. Han har inte lika enkelt som jag att lämna och hämta dom, så det gör ju jag 99% av gångerna och han har i sin tur hittills tagit alla möten och samtal med förskolorna till 100%.Det är mycket snack om jämställdhet, (vilket är så bra i många, många fall), man ska såklart sträva efter att det blir så jämställt som möjligt i en familj så ingen känner sig utnyttjad, MEN tycker också att varje familj måste få se vad som fungerar bäst just för dom rent praktiskt. Det tycker jag inte andra har med att göra. I vår familj så funkar det mesta väldans bra, vi bråkar sällan jag och Jens. Vi bråkade bra mycket mer innan barnen föddes, och tror det är för att vi har hittat en nivå idag som fungerar just för oss. Sedan kanske andra tycker vi är helt ”dumma i huvudet” med vårt sätt att leva, men vad är viktigast? Att vi i familjen får det att fungera i vardagen eller att vi ska leva på ett sätt som passar utåt sett bättre..? 

Jag tycker det förstnämnda helt klart. När jag sedan ska tillbaka till jobbet igen i januari, då får vi ju se över allt praktiskt igen, och se ur vi löser allt då, men som sagt idag fungerar det utmärkt som det är. Jag känner aldrig att jag utnyttjas, Jens tar egna initiativ här hemma när han kan. Hade nog känt annorlunda om man märkt att den ena parten satte saker i system och ”smet” undan, om ni förstår hur jag menar. Men så känner jag inte alls här hemma, vi kör det vi kan, var och en när det passar, och det funkar finfint!

Hur gör ni i era familjer? Är ni strikta med att dela upp sysslorna 50-50 hemma, eller kör ni på bara lite som vi allteftersom? 🙂

.

Dessa två böcker köpte jag på årets bokrea (Akademibokhandeln). Snygga att ha liggande framme.

Nu ska jag hoppa i jackan, och joggingskorna, stoppa ner Julie i åkpåsen i vagnen och så ska vi ut och motionera i solskenet!

På återseende!

Kram