Påsksill med pepparrot, citron & havssalt

Tjingeling,I dagens stressade samhälle så lyfter folk nästan lite på ögonbrynen om man säger att man gör sin egna sill till högtiderna. Förr var det väl mer regel än undantag, men ja tiderna förändras. Jag tror man förutsätter att det är krångligt, och tar tid och därför hoppar man över det. Men nu ska ni få ett recept på en god sill man kan svänga ihop själv på ett kick med Abbas .

Ingredienser:

1 förpackning med Abbas ”Sill på 5 minuter” 2 dl smaksatt crème fraiche med pepparrot, citron & havssalt Rivet skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronjuice 1 liten morot i tunna skivor ½ tunt skivad rödlök Några kryddpepparkorn. En nypa havssaltGör så här: Skölj filerna i kallt vatten och skär dem i lagom stora bitar.

Jag själv föredrar ganska små bitar med sill hellre än en stor bit, men det där är ju en smaksak. Vänd ihop crème fraichen med citronskal, citronjuicen, tunt skivad rödlök, morot, några kryddpepparkorn och till sist vänd i den skurna sillen. Häll upp i en burk, och ställ in i kylskåpet. Gärna ett dygn innan servering. Eftersom receptet innehåller crème fraiche håller inte sillen lika länge som i vanlig lag, men 1-1½ vecka håller den finfint i kylskåpet.

Klart!

.

.