Hållbart från Ossoami

Ossoami är en uppstickare på barnklädesmarknaden där hållbarhet är i fokus. Maximilian och Celine är sedan en liten tid tillbaka del av en testpatrull för märket, och då främst för deras jeans, som sägs vara väldigt slitstarka.

Företaget som är svenskt grundades 2013, och man vill ta fasta på att vi ska sluta med ”slit-och-släng” och börja tänka på miljö och hållbarhet. Grundaren, Linda Sjölund har 20 års erfarenhet av textilproduktion i bagaget och bestämde sig för att utveckla en kollektion barnbyxor som verkligen tål att användas. Ett av deras mål är att göra småbarnsföräldrar medvetna om att man kan göra ett aktivt val att handla färre, men hållbarare kläder. Samt även visa att hållbart mode varken behöver vara tråkigt eller obekvämt, vilket känns som en vanlig uppfattning.

Jag tycker det låter toppen med både miljö och hållbarhet.

Vi hittills supernöjda, svårt att sia om hållbarheten såklart ännu, men dom är verkligen snygga i båda modellerna vi har. Den ena lite slimmade till vår smala kille, och en annan variant med mudd i midjan åt Celine. Nu ska barnen alltså testa dessa jeans ett tag, annars kan jag inte uttala mig om kvalitén och hållbarheten. Så jag återkommer helt enkelt om 3-4 månader med ett utlåtande och om dom verkligen är så slitstarka som det sägs 🙂

Ossoami vill uppmuntra barnfamiljer till att testa hållbart mode och bjuder därför just nu på 75 kr rabatt när du köper ditt första par jeans hos www.ossoami.com. Värdekoden heter SW15, och gäller 25/4-3/5 och kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Ha en riktigt fin dag!

Kram