Drink på en pinne

.

Godmorgon,

Hoppas ni hade en fin lördag! Det hade vi! Bröllop är ju alltid något alldeles speciellt. Två förälskade själar förenas till ett par, vackert ♥

Inte för att jag denna morgon så här ”dagen efter” är direkt sugen på en drink, men kan ändå inte låta bli att dela med mig av detta som damp ner i min inkorg som reklam i veckan som gick. Drinkar på pinne. Vilken kul grej för vuxenkalasen i sommar 🙂  Boozy ice pops, cocktail pops eller bara isglassdrinkar; oavsett vad man kallar dem så blir det garanterat en oväntad överraskning på sommarens fester.

Vi ska ha midsommarfirande hemma i huset, kanske ska göra ett gäng glassar till den tillställningen 🙂

.

Att göra egna isglassdrinkar är enkelt och smakerna går att variera på oändligt många sätt. Silikon- och cupcakeformar eller ett passande glas kan användas för att skapa den form som du vill ha. För att få pinnen rätt placerad i mitten av formen kan du låta glassen frysa till lite innan du sätter dit den. Eftersom alkohol inte kan frysa till is så blir drinken inte lika fast som vanlig isglass. Vill du vara på den säkra sidan kan du därför servera isglassarna i höga glas så att dropparna samlas upp.

Här kommer tre recept, men man kan ju göra precis som man själv vill! Man kan även hitta mer inspiration från Schweppes Drinkgeneratorn – testa dig fram tills du hittar din favorit

.

Northern Lights-glass

En svalkande sommarglassdrink med fruktig smak. Gör sig bäst med färska hallon.

Antal: 10 stycken

Ingredienser: 2 cl gin 2 cl hallonlikör 750 ml Schweppes Soda Hallon

Såhär gör du: Blanda gin, hallonlikör och Schweppes Soda. Lägg i hallon i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Klara att servera!

.

Gin & Tonic-glass

En uppfriskande klassiker i glassform! Det finns nog inte något riktigt lika uppfriskande som en kall Gin & Tonic. Dessa isglassar är superlätta att göra. Gurkskivorna medför en frisk känsla och mer smak.

Antal: 10 stycken

Ingredienser: 750 ml Schweppes Tonic 4 cl gin 1/2 pressad lime eller citron Gurkskivor

Såhär gör du: Blanda tonic, gin och pressad lime eller citron. Placera gurkskivor i glassformar och häll sedan i tonicmixen. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Färdiga att servera!

Flavorburst-glass

En kryddig glass med citrussmak. Ingefäran lyfter upp de övriga ingredienserna och kommer definitivt skapa en spännande upplevelse.

Antal: 10 stycken

Ingredienser: 4 cl vodka 2 cl limejuice 750 ml Schweppes Bitter Lemon Färskriven ingefära Tunna limeskivor

Såhär gör du: Blanda vodka, limejuice och Schweppes Bitter Lemon. Tillsätt färskriven ingefära. Placera tunna limeskivor i glassformar och häll sedan i drycken. Sätt i glasspinnar och frys över natten. Redo att avnjutas!

.

Nu ska vi packa ihop, ta en sväng förbi min bror och hans familj i deras nyinköpta hus innan vi styr kosan mot mina föräldrar och våra älsade ungar. Som jag längtar efter dom nu!!!

Kram och på återseende!

/Anna