Hotel Pigalle & Restaurang Atelier

Välkommen till hotell Pigalle

Som en härlig tidsresa

Receptionen

Så långt från minimalism man kan komma, befriande!

Vårt hotellrum, nr 101

Vackra tapeter, och mycket detaljer på väggarna

Vi sov som prinsessan på ärten

Alla rum är inredda olika om jag fattat det rätt, vilket är kul idé!

.

God eftermiddag!Här kommer ett gäng bilder ”del 1” från vår tripp till Göteborg den gångna helgen . Vi hade så himla mysigt hela familjen, och det har man mycket att tacka både hotellet och dess restaurang att göra.

Upplevelsen blev något utöver det vanliga då hotellet har en sådan härlig atmosfär och man har verkligen tänkt ut minsta lilla detalj där. Det är som allt kliva tillbaka i  tiden, och det då menat på ett positivt sätt. Jag älskade det, och det var bättre än jag hade förväntat mig. Vi har bott på en hel del olika hotell i Göteborg under åren, men detta blev nu mitt favorit ställe. Såååå mysigt och hemtrevligt på något vis, och så långt ifrån färglös minimalism man kan komma vilket är rätt befriande 🙂Vi bodde två nätter på hotellet, och åt ena kvällen på hotellets restaurang Atelier som ligger högst upp i hotellet med en fin takterrass. Den var dock tyvärr stängd när vi var där, men jag såg glimtar från den och kan tänka mig att den kommer vara oerhört populär nu till sommaren. Vi åt en fyrarätters middag. Förrätt Vitsparris med bland annat rabarber och musslor. Tallriken var som en tavla när den kom in, dekorerad med vackra små violer. Till huvudrätt så var det två olika rätter man fick dels en soppa med nässlor och toppat med ett närodlat sprättägg, den andra huvudrätten var kalv på två vis med svamp och lakritssås, och till efterrätt ännu en gång närodlat och då rabarber med getyoghurtkräm och havre. Allt var så himla gott, och vackert upplagt. Till rätterna blev det lite champagne och ett glas rödvin. Och ja barnen var både med och skötte sig väl. Ipad är räddare i nöden vid sådana tillfällen som jag annars kan bli rätt uppstressad över (ni vet om dom skulle ställa till med en scen mitt i maten) Julie sov sig igenom större delen av måltiden bredvid oss dessutom, så som sagt det gick över förväntan. Maximilian och Celine åt kalv med potatis och sås, och det gav dom tummen upp dom också.

Tack för trevligt bemötande av personalen!

Restaurang Atelier

Moi och lilla Julie ♥ i väntan på maten

Atmosfären som att vara hemma hos någon, så mysigt!

Celine och pappa Jens

Här var glasen fortfarande tomma 🙂

Mamma och son ♥

Kvällens meny

Vitsparris

Nässelsoppa med sprättägg och primörer

Kalv på två vis med rotselleri och lakritssås

Rabarber med getyoghurtkräm och havre.

Som sagt vi är toppennöjda med boendet, och våran tripp och ni ska få se mer vad vi hittade på under våra dagar där. Men det får bli i ett annat inlägg framöver här i veckan för detta inlägg blir så himla långt annars, vilket kanske riskerar att ni somnar 😉

Ha en fortsatt härlig dag så hörs vi snart igen!

Stor kram/Anna