Våra dagar i Göteborg

Hej på er,

Nu har det gått en vecka sedan vi kom hem från vår lilla miniweekend till Göteborg, maken, jag och barnen. Jag har sett tillbaka på dom två dagarna hela den gångna veckan med ett litet leende på läpparna. Det var ett välbehövligt litet brejket för oss alla fem i familjen.

Göteborg är verkligen en härlig stad att turista i det måste jag verkligen säga. Liseberg är garanterat Sveriges bästa nöjesfält det tycker jag och där hängde vi hela familjen under en av dagarna. Jag blir som barn på nytt där, förra sommaren var jag höggravid med Julie i magen så jag fick inte åka så mycket då, men nu i år hann jag med både det ena och andra 😉 Gillar att dom har uppdelat så de finns områden för alla åldrar, tummen upp!

Vi hann även med ett väldans uppskattat besök på Universeum, nyfikna barn och ja det var även skoj för oss vuxna. Levande djur, hajar,  rymden och experiment var en delar av allt vi såg under timmarna där. Faktiskt minst lika uppskattat som Liseberg tror jag barnen tyckte.

Ett tips om ni funderar på Göteborg är deras så kallade Göteborg City Card, fri entré till mängder av attraktioner, sightseeing, Liseberg, Universeum, utflyktsmål och massor av museer. Aldrig testat det förut, vi har ändå nästan som en stående punkt om somrarna att hänga i Göteborg några dagar, men inte riktig fattat att det fanns innan vi fick tips nu innan vi skulle dit. Även parkering samt resor med spårvagn, buss och båt ingår i kortet. Vi åkte hej i vilt med spårvagnen till exempel (smidigt). Väldig smart med kortet faktiskt.Vi kommer garanterat att besöka Göteborg igen, tror faktiskt vi kommer ta en vända till nu i sommar hela gänget (vi har ju så nära när vi är hos våra föräldrar) för det fanns mer att se som vi inte hann med, t.ex Alfons Åbergs kulturhus med mera. Sedan ska det vara en premiär för Halloween på Liseberg i höst och det tror jag vi ska försöka boka in. Maximilian är väldigt fascinerad av just Halloween nämligen och kul att ha saker att se framemot även på hösten.

Nä hör ni, ha nu en skön söndagskväll så hörs vi imorgon igen!

Kram på er