Hamburgare på grillen

Godmorgon söndag,

Att grilla egengjorda hamburgare är sååå gott tycker jag, och roligt att variera saker på grillen och inte bara köra köttstycken 🙂 (är dock jättedålig på att grilla fisk, kanske ska ta et som utmaning att göra här i sommar) I fredags så blev det just hamburgare som hamnade på grillen hemma hos oss. Jag gjorde hamburgarna helt på frihand utan något recept och dom blev hur goda som helst. Tänkte här försöka återge er receptet, om ni här i sommar vill testa själva.

.

.

Grillade hamburgare

Ingredienser Nötfärs ca 4-500 g 1-2 vitlöksklyftor 1 pkt bacon Färsk timjan 1 ägg ca 1 dl BBQsås Hickory Salt olivolja (jag körde Santa Marias American BBQsauce/Hickory, ska vara en rökig variant men behöver ju inte vara just den)

.

Gör så här: Tärna baconet fint, blanda ihop med nötfärsen (som det är, alltså inte stekt). Riv och blanda i vitlök, timjan, ägg, BBQ-såsen och lite salt (baconet tillför ju egen sälta men man kan behöva salta lite till). Forma sedan stora biffar och smörj båda sidor med olja. Jag använde olivolja men spelar ingen roll jag gör det bara för att dom inte ska fastna på grillgallret. Gilla sedan på grillen och gör sedan hamburgare med valfria tillbehör. Så himla gott blev det!

Lycka till 🙂

Det blåvita porslinet ni ser på bilderna loppisfyndade jag förresten på torget här i stan även det i fredags. Jag köpte det av en äldre dam som berättade att det hade varit hennes farmors och kommer från Old Gustavsberg. Såååå fint, blev så glad, köpte en skål och två tallrikar och blir sugen på att leta upp fler likadana tallrikar. Tror det får bli att spana efter dessa på loppisar i sommar för det passar himla bra in här i vårt gamla hus 🙂

Ha en bra söndag, på återseende!

Kramar/Anna