Trädgårdsliv

Chokladblomma som faktiskt luktar choklad om man sticker i näsa. Bild från Annixen. 

Orientalisk vallmo, så oerhört vackra. Bild från Lenas trädgårdsrum.

Klöver med mörka vinröda blad!

Och doftpion, alla fyra favoritblommor att ha i en trädgård!

.

Tjingeling måndag!

Tänk hur man utvecklas med åren, för 10 år sedan hade jag nog knappast tänkt på att ”lista” mina favoriter i trädgården 😉 En trädgård var då ett ställe med grönt man satt i, that´s it. Numera (och allra mest nu när vi har en alldeles egen trädgård) så njuter jag enormt av grönska, blommor, blad och den frihetskänslan det ger en att kunna gå ut och sätta sig. Här är blommor som vi har likadana av i vår trädgård och som jag gillar massor.

Chokladblomman med sin chokladdoft om man kommer riktigt nära. Den vackra stora orientaliska vallmon med sin mörka mitt och skira ljusa rosa kronbladen, klöver med mörka blad och så pionerna. Dom älskade doftpionerna som påminner om mina barndoms somrar hos min mormor och morfar. Dom hade flera stora buskar med just pioner intill deras pergola vi alltid satt och drack saft och åt mormors bullar i. Vilka minnen!Som jag saknar både mormor/morfar och farmor/farfar.

Alla dessa fantastiska män och kvinnor som var och en har satt sina spår i mig finns numera i himlen sedan alltför många år. Ingen av dom fick träffa mina barn vilket jag kan tycka är så syn, men förhoppningsvis sitter dom på varsitt moln och tittar ner på oss ♥♥♥♥

Ha en fin dag, så hörs vi!

Kram/Anna

.

.