Måndagstankar i arbetsrummet

Dagens arbetsrum, går i vitt och trämaterial, som jag gillar!

Den maffiga kaktusen köpte jag på Ikea i våras, måste ju vara bästa växten ever för den lever ju än hos mig 😉

Lampan i trä från Muuto är det många som gillar när dom kommer till oss, jag inkluderat!

Lilla arbetsrummet (minsta rummet i huset) ligger mellan hörnrummet som ska bli ”bibliotek”, och gästrummet. Ni skymtar även den blivande läshörnan jag pladdrade om att jag framöver ska sitta och läsa i om höstkvällarna.. 

Här är en annan vinkel och här skymtar man vårt finrum med burspråket och soffgruppen

Och här ytterligare en vinkel mot gästrummet, så hajar ni lite hur planlösningen hänger ihop här hemma 😉

Det vita skrivbordet kommer från danska Ilva

Och så lite grön marmor i fönstret.

Tavla (Desenio) över gamla Paris, mina drömmars stad på en tavellist samasandes med en spegel från Borett.

Details 🙂

Grånade trälådor agerar just nu förvaring bakom skrivbordet, ville inte a en tråkig hurts, så gjorde så här 🙂

Jag har flera posters som står och väntar på att ramas in, så ”kom ihåg till mig själv”; köp ramar NU kvinna!!!

Alla samlar vi på något, jag samlar på papprör 😉 Står i mässingskorg (som jag hade gäntk som vedkorg från början) från Åhléns.

Gamla tv-bänkskåpet ha hamnat i arbetsrummet och är fylld med pärmar, skrivare och annat ”fult” som jag gärna både slipper titta på och damma 🙂 Och ja jag är medveten om att dörren hänger snett på bilden, men är nu åtgärdat 😉

.

.Godmorgon,

Måndag va det här, och ja helgerna går ju minst lika snabbt som veckorna gör. Undra om det har med åldern att göra att man upplever att tiden rusar iväg eller om alla oavsett ålder känner samma? Ja det spelar ju egentligen ingen större roll, för 24 tim är ju 24 timmar och varken mer eller mindre. Men känslan av att det går snabbt och att livet springer iväg en aning är inte alltid helt angenäm.Det gäller verkligen att ta vara på tiden och leva här och nu. Tror vi lite till mans är dåliga på det. Att man liksom alltid ”jagar” något, men jag har sedan jag fick barnen blivit bättre på att njuta av det lilla och stanna upp och reflektera över hur bra jag faktiskt har det här och NU.

Jag har även det senaste året ”skalat bort” sånt som gör att jag inte mår bra, och jag tackar numera nej och avslutar saker som jag faktiskt inte ”måste” vara med på om jag verkligen inte vill. Det är ju jag som bestämmer hur jag vill leva mitt liv så det passar mig och min personlighet. Det gör att man sover väldigt gott om natten om ni förstår hur jag menar.

.

Knäppte några bilder på arbetsrummet som det ser ut just nu här i helgen som gick. Ni har sett rummet förut, men tror inte jag visade alla vinklar då? Kan ju ibland vara svårt att få en känsla och överblick över hur ett hus hänger ihop. Men på dessa bilder får ni kanske ett litet hum om hur det hänger i hop här hos oss.

.

Såhär gjorde jag moodboardet till rummet långt innan vi hade fått nycklarna till huset och ja nu med facit i hand har jag väl alltid lyckats få till det rätt likt så som jag hade tänkt mig det i huvudet kan jag ju själv tycka 🙂

.

.

Ni är många som mejlar mig just nu och önskar hjälp med era hem och tips om hur ni ska ha det. Tyvärr räcker inte dom där 24 timmarna på dygnet till för mig riktigt i dessa dagar, men jag jobbar på att beta av i mejlhögen så gott det går, men bara så ni vet varför en återkoppling på era brev dröjer!

Nu blir det frukost med barnen och sedan får vi se vad vi hittar på. Tror att det blir en vända till biblioteket. Vi var där förra veckan på måndagen efter lekparksbesöket och det är alltid en succé att gå dit med mina barn en stund. Dessutom ligger det så himla nära vårt hus så det tar inte ens 2 min att gå dit, smidigt när man har tre kids i släptåg 😉

Nä nu drar dom i mig här, ”Frukost mamma” gastas det i kör. Bäst att dra ner till köket!

På återseende!

Kramar