Lyft ditt adventfönster

.

Hej på er,

Snart står den där, första advent och knackar på dörren. Den mysigaste tiden på året om ni frågar mig. Då ska adventsstakar och julstjärnor upp i våra fönster och sedan under ungefär en månads tid framåt sprida både ljus och extra stämning i våra hem.

Här nedan har jag plockat fram ett gäng snygga adventsstakar som lyfter vilket fönster som helst!

.

 ”Örsholmsljusstaken”

 Drömmen är den klassiska ”Örsholmsljusstaken”. Den är stor (1 meter bred och 50 cm hög), maffig och så klassiskt julig i sin form. Men här behöver du inte bara ha ett stort fönster att placera denna snygging i, utan även ha en plånbok modell större 🙂

”Elflugan”

Ytterligare en liten dyrgrip är ”Elflugan”.

En kanske lite mer modern adventsljusstake som blivit en klassiker, och som nog är bland dom mest kopierade adventsljusstakarna på senare år. Inspirerad av en svärm med eldflugor.

..

”Halla”

Hos Åhléns hittar man denna, väldigt traditionella och enkla träljusstake men med en lite roligare twist med fina mässingshölje runt varje ljus. Riktigt, riktigt snygg tycker jag!

.

”Svenljunga”

Riktigt julig och mysig ljusstake i trä med ulligt fårskinn är denna från Star Trading. Tycker personligen denna ljusstake är en härlig kontrast mot all hård, kall metall man ser överallt just nu. Bilderna lånade från Mylovelythings

”Julius”

Adventsljusstaken ”Julius” formgiven av Jerker Andersson har kommit att bli en riktig klassiker och jag gillar den stort. Vi har den sedan många år tillbaka i detta utförande i vitt och björk, och jag tröttnar aldrig på den.

.

.

”Luciatåg”

Sötaste lilla Luciatåget, även denna från märket Star Trading. Jättegullig adventsljusstake tycker jag. Funderar på att köpa den till någon av barnens rum.

.

”X-mas”

Lite annorlunda ljuskälla är denna ”X-mas”-lampa från Åhléns, och den drivs med batterier. Kanske inte funkar helt i ett fönster egentligen, men tyckte ändå den var fin och lite annorlunda, därför ville jag ha med den i min ”lista” 🙂 Passar ju perfekt hemma hos dom som älskar den industriella stilen mer än den klassiska röda julen.

..

”Mässing 5-ljus”

Denna snygging i mässing kommer från Konst Smide. Enkel utan krusiduller, nästan lite stram och högdragen och väldans snygg. Naturligtvis helt rätt i dessa mässingstider.

.

.

”Shine”

Stjärna i mässingsmetall på fot av grön marmor från Ellos, riktigt fin tycker jag, den passar ju hos personer som kanske inte går all in på den traditionella julen. Själv skulle jag kunna tänka mig denna på en byrå, eller liknande inne i ett rum.

.

”Raw light”

Denna ljusstake från By Rydéns av betong och frostade glashylsor över ljuskällan är så snygg tycker jag. Ett plus i kanten är att det dessutom är inbyggd dimmer i lampan. Köpte faktiskt själv denna adventsljusstake för halva priset efter jul på rean förra året. Ett tips om man har is i magen så kan man om man har tur ibland hitta dyrgriparna på rea efter jul, men det förutsätter ju att man inte behöver/vill ha lampan i år 🙂

.

”Tripp”

Sista adventsljusstaken på denna lilla lista, är ”Tripp” från Star Trading, formad som en gran skulle jag kalla det 🙂 Antingen köper man till mässingshöljena (även dom från märket) eller så kör man den all natural i sin färg. Jag tycker båda varianterna är super!

.

***

.Där har ni ett gäng i mina ögon snygga adventsljusstakar, hade kunna göra listan längre för finns verkligen många fina ljusstakar till advent, men jag orkar inte mer 😉 Men nu kan vi alla snart i vilket fall gå all in med pyntandet av våra fönster, längtar!

Kramar på er.

.