En plats för eftertänksamhet

Lördagens lunchställe, restaurang Hattaviken på Getterön

Min lunchtallrik med ugnsbakad laxfilé, blomkålskräm, örtvinägrett med hasselnötter samt citronrostad potatis

.

Hej måndag,

Nu är jag tillbaka hemma igen, efter att ha spenderat helgen på Asia SPA och Varbergs stadshotell tillsammans med sex av mina barndomsvänner, utan män och barn. Välbehövligt ibland att bara prata, surra och ha det trevligt.

Efter en god lunch på restaurang Hattaviken ute på Getterön mitt i värsta snöyran äntrade vi Asia Spa i lördags som grundar sig på flera österländska filosofier. Stillhet och harmoni är nyckelordet, och man strosar i lugnt mak runt i sin yukata (badrock) och tofflor som man får när man kommer. Just tystheten och stillheten som råder på detta spa, passade väl kanske inte helt hundra till sju stycken som inte setts på länge och som ville prata och uppdatera sig om varandra sedan vi sågs sist sist… Men stället är ultimat när man är stressad och behöver varva ner och koppla av. En plats för eftertänksamhet, och jag låg bland annat i ett ljusterapirum och mediterade en vända. Låter flummigt, men det var oerhört skönt, och jag kom ut efter någon halvtimma helt upprymd i mig själv både av ljuset och mina egna tankar 🙂

.

Mitt hotellrum

Snygg marmor i badrummet

Gänget på g in på spa:t 😉

Fördrink med bubblor innan middagen..

Vi försökte oss på en groupie, och det blev ju riktigt bra alla kom med!

Ankbröst med syrlig zucchini

Halstrad torskrygg

Klassisk brûlée

Jag och min rumskompis Kristina ♥

Mätta i magarna fortsatte vi tjattret på hotellrummet till långt in på natten 😉Efter vårt besök i de olika poolerna och bastun, så gjorde vi oss redo för middagen som vi avnjöt i hotellrestaurangen. Jag körde ankbröst med syrlig zucchini, blomkålscréme och örtsallad till förrätt.

Halstrad torskrygg med laxromsmörsås, dillkokt potatis & pepparrot till huvudrätt samt Klassisk brûlée med citrussallad som en söt och krämig avslutning på måltiden. Förrätten va inte riktigt min grej, men resten var s himla gott verkligen, både huvudrätt och efterrätt smälte i munnen.

Vi var ordentligt mätta och belåtna när vi lämnade restaurangen och vi var också ofantligt nöjda med vår SPA-helg, tystheten till trots (snacket tog vi igen vid middagen och därefter 😉 Vi hoppas kunna få till något sånt här fler gånger, i all fall borde det gå att å till en gång om året, för det är himla skönt och mysig att umgås med vänner!

Ha nu en fin start på veckan, vi hörs!

Kramar/Anna