Detta med sömn!

Varje kväll innan vi kryper ner i sängen ser vi uppmaningen Let´s get cozy på Lightboxen som står på byrån i sovrummet.

Nu har jag inte fångat den tänd här på bilderna, med den ger ett mysigt sken i hörnan om kvällarna.

Man kan ändra texten till precis vad man vill då det följde med en massa olika bokstäver och några andra bra tecken att ha,

Så man som sagt kan kombinera helt efter eget tycke och smak. Kul idé och en bra liten present att ge bort.

Från Carlsson Interiör för er som undrar det

.

God förmiddag!

När vi ändå är inne i sovrummet och kikar denna torsdag, kan jag lika gärna glida in på ämnet sömn och hur illa vi sover här hemma i dessa dagar. Och detta är verkligen inget unik för oss det har jag förstått efter att ha lyssnat på andra med barn, gäsp!

Mina barn (Maximilian och Celine vi pratar om nu, 5 och 3 år) är uppe och ”vandrar” om nätterna. Dom somnar fint i sina sängar, men ofta efter ca 2-3timmars sömn om kvällarna så vaknar dom ofta och traskar upp. Förstår inte vad felet är? Varför sover dom inte hela nätterna i ett sträck eller åtminstone lite fler timmar. Varför vaknar dom? Som sagt dom somnar i sina sängar, men av någon anledning så vaknar dom efter några timmar, som att dom störs av något, men jag kan bara inte komma på vad det skulle vara. Dom kan inte svara på det själva heller. Dom vaknar inte för att dom är rädda, det har man ju annars hört talas om och det är tyst och lugnt runt omkring oss.

Celine har t o m fått för sig det sista att smyga upp och leka nattetid. Häromnatten vaknade jag runt kl 03 av dunsar. Klev yrvaket upp och hittar då Celine med fullt upptänt ljus på sitt rum, i full gång att leka och byta blöjor på dockorna!!! Pigg och glad som som en mört var hon också när jag klev in, undrades om jag ville vara med och leka? :/ Naturligtvis är det ju ursvårt att få henne att lägga sig igen efter detta. Hon sover ingenting på dagarna längre, och hon lägger sig runt kl 19 om kvällarna, då är hon väldigt trött så svårt att dra ut på det längre…

Är det någon som har haft samma? Är det en fas? Eller är det bara så att hon har varit bagare i sitt tidigare liv och har den rytmen – Haha!!

.

Tar jättegärna mot tips om det nu finns några på hur man får barnen att lugnt och tryggt sova lite längre i sträck än 2-3 timmar. Maximilian kliver väl inte upp och leker som Celine, men han kommer alltid in till oss om nätterna och det känns som han vaknar flera gånger. Nu har jag inte något emot att barnen kommer till oss. Jag känner att barnen är små en gång i livet och det kommer tider framöver när dom inte vill sova hos en längre och det är rätt mysigt att sova bredvid den där varma lilla kroppen. Men det är just detta med att det känns som det inte är bra att dom inte får en mer sammanhängande sömn om kvällar och nätter.

Som sagt någon med samma erfarenhet, vad göra? Eller är det kanske ingen större fara för barn att inte sova mer sammanhållande?

Ha en fin torsdag! Så hörs vi snart igen.

Kram/Anna

,