Härliga helg

Det är fredag och snart är det som bokens titel beskriver Härlig helg!

.

Godmorgon på er,

Jag är svag för receptböcker. Tycker väldigt mycket om att bläddra runt bland recept och vackra matbilder, men jag lagar sällan maten om jag ska vara ärlig. Men det gör mig liksom inget, och tro inte att böckerna saknar inspiration, tvärtom. Det är nog mer kanske bara att jag har blivit latare med åren och jag freebasar som aldrig förr i köket på egenhand. Eller så skyller jag helt sonika på mannen min som är ”rädd” för nya smaker. Och skulle man vilja skona honom från att bli utpekad som en matfegis, kan vi skutta vidare neråt i familje-ledet och skylla allt på barnen istället. För dom vill ändå bara vill ha fiskpinnar, köttbullar, pannkakor, tacos och spagetti varvat om och om igen på sina tallrikar..

Så det finns som ni märker olika anledningar till att jag inte provlagar nya maträtter ur flashiga matmagasin och böcker utan det blir mer något jag sjunker in och drömmer mig bort i. Fördelen med denna bok visade sig dock vara att den inte innehåller långa ingredienslistor och krångliga receptbeskrivningar, så skulle kunna tänka mig göra flera av rätterna som jag nog tror skulle gå hem hos både stora och små här hemma för det var ingen krångligt. Sånt är alltid ett plus hos mig. Recept med ”hundra” ingredienser går bort.

.

Här blir det förhoppningsvis en härlig helg. Jag får nämligen finbesök. Sandra min gammal vapendragare från gymnasiet dyker upp här fram i eftermiddag förhoppningsvis. Så skoj!! Vi har inte setts på över 7 år(!) Kontakt har vi haft under årens lopp, men vi har inte lyckats få ihop våra liv och verkligen träffas sedan 2008, men nu så ska det alltså äntligen bli av igen, tjohoo!

Trevlig helg önskar jag er nu, så hörs vi snart igen!

Kramar

.