Ska vi ta och tvätta?

Några glimtar från tvättstugan

Tålig bänkskiva i stenkomposit (kvarts) från House of Design

Klinkergolv i grått med mått 33×33 cm stora plattor från Lhödös kakel

Bänkskivan är 3 cm tjock, fanns även 2 cm men jag gillar det tjockare utseendet.

Mässingsknoppar frånIt´s design

Här ser ni själva diskhon från Blanco, även den likadan som i köket. Sedan ska det upp en ny kran på väggen, och rör och sånt ska naturligtvis fixas till men inte klart som sagt.

Ett kakel ska upp en bit på väggen samt några öppna hyllor är tanken också.

.

God förmiddag, Ny vecka, nya tag som man brukar säga ibland. Själv var jag precis nere i tvättstugan en vända och knäppte i samma veva då några bilder. Nu är det fortfarande inte helt färdig där nere, men ni är flera som har efterlyst bilder, så det får bli mest på bänkpartiet och den nya bänkskivan i kvarts från House of design just idag. Bänkskivan är en exakt likadan i Kvart som vi har i köket (heter Noble Carrara), såååå himla nöjd med materialet som står pall för det mesta. Att vi inte beställde från samma företag som förra gången beror helt enkelt på att jag hittade exakt samma skiva fast till billigare löpmeter pris denna gång, och jag tänker alltid varför betala mer än man behöver.

Vägde från början fram och tillbaka vad vi skulle ha för bänkskiva överhuvudtaget i tvättstugan. Först var väl egentligen tanken att vi bara skulle köra på en vit enkel i laminatskiva. Det är ju bara en tvättstuga tänkte jag, men så diskuterade vi, Jens och jag och kom framtill att ska vi nu ändå göra om allt och renovera då gör vi det riktigt och så som vi verkligen önskar att ha det. Och jag ville hela tiden innerst inne satsa på kvarts även i tvättstugan, och nu med facit i hand är det helt rätt beslut. Dels blir det så himla fint plus att det kommer hålla i tid och evighet och står som sagt pall för precis allt som hamnar på skivan.

.

Själva stommarna är från Ikea, och det är ett så kallat modulkök som heter Fyndig. Jag ville åt en lite gammaldags och platsbyggd känsla i tvättstugan (huset är ju nästan 100 år gammalt), och det blev när allt nu är på plats till och med bättre än jag hade vågat hoppas på.

Men ska tilläggas att dessa stommar är inget jag skulle satsa på i ett vanligt kök där man är i lådor och skåp många gång på en dag och drar och öppnar. Men just så här i tvättstugan så funkar det kanon.

Summa summarum, det är så mycket roligare att vika tvätt nu. På med lite musik där nere och sedan är det en fröjd att stå där och digga och vika ren väldoftande tvätt 😉 Tidigare har vi släpat upp och stått i soffan på övervåningen och vikt och dammat då vi inget bänkparti hade. Så mycket bättre och mer praktiskt nu.

Så nu vet ni lite mer hur det ser ut. Lovar att allt eftersom det blir klart visa fler bilder.

Ha en fin dag, kramar

/Anna