Perfekt påskefterrätt

Galen i kokböcker, här senaste i samlingen”Mat som gör gott”

En syrlig citronkräm toppad med len vispgrädde, färska bär och crunchig mandel.

Tjingeling långfredagen,Nu är påsken igång. Bara för att vi nu inte har en supertradition i vår familj på påsk, så äta ska man ju ändå och det finns ju helt klar mat och sötsaker jag förknippar med påsken oavsett vad man nu tycker om den.

Ni vet färska grön sparris, lamm, eller lax står på min påskmeny i år. Och så något med citron i efterrätten. Här fann jag en väldigt het kandidat ur senaste kokboken som flyttat in i bokhyllan; ”Mat som gör gott – Ny vardag med Tareq Taylor. En syrlig citronkräm toppad med len vispgrädde, färska bär och crunchig mandel, låter så gott.

.

.

Ingredienser – 4 portioner

½ dl sötmandel 4 äggulor 2½ dl vispgrädde ¾ dl färskt pressad citronsaft finrivet skal från 1 citron 1 dl strösocker 4 dl blandade färska bär

.

Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Rosta mandlarna på en plåt i cirka 10 minuter. Vispa äggulor och ½ dl grädde i en kastrull. Koka upp citronsaft, citronskal och socker i en annan kastrull. Sila ner den varma socker och citronblandningen i äggulekrämen under vispning. Ställ kastrullen på medelvärme och fortsätt att vispa kraftigt tills krämen når kokpunkten. Ta genast kastrullen från värmen och fortsätt att visa i 30 sekunder. Låt krämen svalna och förvara den sedan i kylen tills desserten ska serveras. Vispa resten av grädden.

Varva sedan grädde, citronkräm, rostad mandel och färska bär i ett glas. Servera direkt.

Mumsigt!

.

Ha en fin långfredag ♥

.

Kramar

.