Tomatsoppa med lite hetta

Gårdagens lunch, tomatsoppa och en tidningen ”Res”

.

Hej bloggen,Torsdag ,och soppans dag enligt gammal tradition 😉 Jag tjuvstartade och åt det till lunch redan igår. Jag tycker soppor är en underskattat typ av mat. Älskar´t verkligen, och särskilt denna tomatsoppa med både lite tuggmotstånd, hetta och koriander. Inte svår att göra, och tar inte lång tid heller.

Kör man med en god kvalité på burktomaterna så blir soppan såå smarrig. Jag själv föredrar Saltåkvarns alternativt Muttis krossade tomater om jag får välja, men det är en smaksak vad man vill använda. Lika så kan man ju om man inte är tokig i koriander som jag är,  så skippar man ju att toppa soppan med detta, kan kanske toppa med krutonger eller något annat istället.

.

.

.

Ingredienser – 4 portioner

2 små gula lökar 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 msk riven färsk ingefära 2 krossade tomater à 400 g 1 tsk flytande honung 1 krm spiskummin Salt och svartpeppar 1 kycklingbuljongtärning 5 dl vatten 1 kruka färsk koriander olivolja

.

Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla chili. Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chili och ingefära någon minut. Tillsätt krossade tomater, honung, kryddor och buljongtärning. Låt koka i ca 10 minuter. Späd med vatten. Smaka av med salt och peppar. Fördela soppan i skålar. Hacka koriander och lägg på soppan. Vill man lyxa till det extra kan man ringla över några matskedar crème fraiche också. Servera direkt.

Obs, man kan mixa soppan slät, men jag personligen föredrar soppan lite ”grövre” med bitar i men det är ju en smak sak precis som korianderns vara eller icke vara 🙂

________________________________________________

Hoppas ni får en bra och produktiv dag. Jag hoppas få det för egen del också.

Vi hörs och tack för ni klickar er in här 🙂

Kram/Anna

.

.