Nordsjö – Easy2Clean

n vattenburen matt väggfärg för målning inomhus där man önskar en yta som är tvättbar och enkel att rengöra. Perfekt hos en barnfamilj som vår.

Sovrummet före ommålningen till vänster och efter till höger..

Numera en grå nyans, mot den tidigare pudrigt rosa.

.

Godmorgon,Tänk att jag för mindre än ett år sedan aldrig hade hållit i en roller. Men någon gång där fram mot förra sommaren tog jag modet till mig och började provmåla gästrummet här hemma.

Det visade sig med facit i hand vara så mycket roligare än jag någonsin kunde ana, och dessutom mycket enklare än jag trott. Så efter den gången har jag målat om ytterligare fyra rum här i huset. Man kan snabbt förändra uttrycket i ett rum, och att måla är dessutom det näst billigaste sättet ett förändra ett rum efter att möblera om sägs det 🙂

När jag fick förfrågan från Nordsjö om att testa deras nya färgserie n vattenburen, matt akrylatväggfärg för målning inomhus där man önskar en yta som är tvättbar och enkel att rengöra, visste jag på direkten vilket rum jag skulle måla om. Sovrummet!!! Inte för att det var något fel på den gamla puderrosa nyansen, utan mer för att väggarna i vårt sovrum är ganska utsatta. I sovrummet? tänker säkert några av er nu, men mina barn kilar nästan alltid till badrummet som ligger i anslutning till mitt och makens sovrum (även om vi har flera andra toaletter i huset), när dom ska tvätta händerna. Ibland har dom smutsiga händerna haft en viss tendens att hamna på väggen före dom kom till badrummet (hmmm) vilket hade resulterat i ett väldigt solkigt uttryck på vissa ställen i vårt sovrum som stört mig ett tag.

Så att då få testa en färg som sägs vara tvättbar och enkel att rengöra ville jag gärna göra, sagt och gjort!

.

Den grå nyansen heter ”Grey” och är från H o P Collection för Nordsjö för er som undrar det! 

Färgen i sig var väldigt enkelt att måla med och täckte oerhört bra redan vid första strykningen. Jag målade väggarna totalt två gånger, och slutresultatet blev en härligt matt grå nyans. När färgen fått härda ordentligt, ska jag  göra ett test om Easy2Clean, verkligen håller vad den lovar, återkommer med det testet!

Ha en riktigt fin dag, och på återseende,

Kram/Anna

.