Goa grilltider

Godmorgon,

Hur har ni haft det i helgen? Min har känts hur lång som helst, och då på ett positivt sätt. Både varit hos mamma och pappa och hunnit med att hänga här hemma med hela familjen. Vi grillade i fredags hos mina föräldrar, och igår grillade vi även här hemma för födelsedagsbarnet (läs: maken/pappa Jens) på hans födelsedag. Så himla gott, och det är extra gott så här i början på säsongen tycker jag, vi grillar inte på vintern som jag vet en del andra gör. Jag gillar att grillningen hör till sommarhalvåret, precis som julskinkan hör julen till 😉

När jag grillar, gillar jag att dela en citron och lägga med snittytorna neråt på grillgallret en stund och sedan droppa över den grillade citronen på köttet (brukar köra det på karré). En grillad citron blir så mycket saftigare och sötare (tänk inte vanlig citron för det bir inte samma smak), Testa! Det passar även bra till grillad kyckling.

.

Något annat i fruktväg som är supergott att grilla är vattenmelon. Den blir ännu sötare på grillen.

Balansera med salt fetaost, syrlig citron och frisk mynta. Passar utmärkt som tillbehör till just grillat eller som tilltugg i väntan på att maten ska bli klar.

.

Grillad vattenmelon med fetaost & mynta!

 Ingredienser:

1 stor melonklyfta (à ca 800 g) 4 msk olivolja 100 g fetaost finrivet skal av 1/2 citron 1/2 msk färskpressad citronjuice 1/2 tsk flingsalt 1 krm nymalen svartpeppar mynta

Gör så här: Skär melonen i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla dem runt om med hälften av oljan. Grilla melonskivorna på bägge sidor tills de fått fin färg. Lägg upp på ett fat. Smula över fetaosten. Strö över citronskalet och fördela citronjuice och resterande olja. Krydda med salt och peppar. Garnera med mynta. Snyggt ock gott att servera på en buffé också, tips!

Smaklig spis!

.

.

Ha en jättefin start på denna nya vecka. Och jag håller tummarna för att det fina vädret håller i sig, minst några dagar till!

Kramar/Anna