Till helgen smäller det!

Godmorgon,

Tänkte vi skulle diskutera årets Eurovision Song Contest!

Har ni följt semifinalerna hittills från Globen? Och ska ni se finalen?Det ska jag garanterat göra. Älskat hela grejen med Eurovision så länge jag kan minnas. Som liten satt jag med bandspelaren på golvet bredvid tv-soffan (sladden räckte inte längre, haha!)

och spelade in låtarna på kassettband från radions sändning samtidigt som jag kollade på programmet på tv:n. En helig stund och det har fortsatt i vuxen ålder. Ja inte att jag sitter och spelar in på kassettbandspelare, tekniken har tack och lov gått framåt minst sagt. Numera kör jag med en egengjord spellista med favoritländerna på Spotify. Men jag ser alltid till att inte boka in något under Eurovision så jag missar det aldrig. Och extra kul detta år när det är och arrangeras i Sverige.

Tycker det är så ovanligt många bra låtar med i år. Min absoluta favorit är Australien och låten ”Sound of silence”. En sjukt bra låt – 13 poäng av 12 möjliga från mig 😉 MEN jag blir lika glad om Ryssland, Frankrike, Sverige, Polen, Litauen, Azerbajdzjan, Tjeckien, Spanien eller Italien vinner, alla sååå bra. Gillade även Schweiz och Norges bidrag, men dom gick ju inte vidare till final igår, tyvärr. Men ja ni ser ju att jag har många favoriter, och det finns fler. På min spellista har jag hela 23 st av årets bidrag som jag tycker är så pass bra att jag har lagt dom som favoriter och kör dom på repeat. Garanterat ett rekord i antal låtar för ett och samma år.

.

Duktiga Dami Im från Australien, för mig har hon årets bästa bidrag!.

Sedan är även programledarna, Måns och Petra värda att nämnas. Tycker dom är lättsamma, avslappnade och har en bra kemi mellan sig. Och den där Måns.. med risk för att nu låta ”gumsjuk”, haha! Men när han började rabbla på franska häromkvällen, oh my jag dog en smula då 😉

Nu väntar jag med spänning på morgondagens final, tippar Australien, Ryssland och Frankrike i topp, även om jag såklart hejar på Frans.

Ha nu en härlig fredag, jag drar på mig klackarna och går på after work med tjejgänget i eftermiddag – Tjohooo!

På återseende!

Kramar

.

.