Utflykter på ön

I huvudstaden Nicosia

Souvlaki, aldrig fel!

Inte glass heller 🙂 Glassätandet på denna resa har hittills varit maxat!

Maken med Julie i vagnen på en gata i Nicosia

Stanna till för en kaffe är aldrig fel det heller 🙂

Lite shopping hanns också med.

.

Hej,Som jag nämnt så är varken jag eller Jens såna som vill ligga vid poolkanten en hel resa. Det ”kliar” liksom i kroppen på mig efter bara en stund, och jag bara måste göra något annat.

Vi rådde bot på det genom att under tre dygn hyra en bil och köra runt här på ön. Ångrar inte det en sekund, och särskilt inte nu med facit i hand när allt gick bra i trafiken osv för sånt kan ju ändå kännas osäkert och lite läskigt. Men som sagt det gick toppenbra. Barnen i riktiga bilbarnstolar i baksätet och vi vuxna fram och så drog vi ut på små dagsutflykter. Bland annat var vi ena dagen i huvudstaden Nicosia här på ön. Strosade runt på dom bilfria pittoreska små gatorna, åt en god lunch i skuggan och hade det allmänt mysigt.

En annan dag åkte vi en lite längre sträcka till kuststaden Pafos som ligger längst väster ut på ön (där vi är, ligger längst till öster) och där var vi på ett jättefint och välskött Zoo och kollade på djur till barnens stora förtjusning. Allra mest förtjust var nog Julie, som aldrig varit på en djurpark förut. Stora ögon och hon pekade och sa nog ”titta” 200 gånger under dom timmarna vi var där – Haha!

.

Här är vi i staden Pafos, och på deras Zoo

Kartläsare som navigerar fram mellan alla djur 🙂

Ett av dom coolaste djuren jag vet = giraffen!

Julies lilla pekfinger var framme konstant bland djuren, samtidigt som hon sa ”Titta, titta” 🙂

Parken hade väldigt mycket olika fåglar

Maximilian är i farten igen med kameran, han tar bättre bilder än far sin 😉

Tror det är första gången jag sett en livs levande känguru, såååå mycket större dom är i verkligheten än jag hade tänkt mig..

Jag och mitt lilla mellanbarn.

Verkligen jättenöjd med dom tre dagarna med hyrbilen, mysigt att stanna till på olika små ställen och köpa sig en dricka eller en glass och se lite mer än bara ett hotellområde under sin resa! Nu ska vi ta tillvara på denna sista dagen. Imorgon så packar vi ju ihop och flyger hem till Sverige igen. Känns konstigt, dessa dagarna gick galet fort, men det är väl som man säger; ”Det går fort när man har skoj”.

Nu har vi ju hela sommaren och semestern hemma i Sverige att se framemot inom några veckor.

På återseende! Kramar Anna

.