Nationaldagen 2016

Cèline var så här taggad inför att flaggan skulle hissas i morse

Nästan alla hjälper till, bara jag som for fram med kameran 🙂

Först gången vi hissar flaggan faktiskt sedan vi flyttade hit.

G R A T T I S   S V E R I G E ! ! !

Älskade ungar

Och älskade unge

Maken min är så här galet glad över att få hugga in på smörgåstårtan frugan har svängt ihop dagen till ära 😉

Vackra flagga!

Och så en citronkaka men kardemumma till efterrätt.

G r a t t i s  S v e r  i g e !.

Idag började vi nationaldagen med att hissa flaggan tillsammans ute i trädgården. Första gången vi hissat flaggan faktiskt sedan vi flyttat hit, och barnen var superpeppade. Hörde något om att flaggan inte får nudda marken, men det misslyckades vi totalt med som ni ser, haha! Men vi fick upp den i topp i alla fall. Tycker det är så vackert med en flaggstång, men det passar ju kanske inte alla hus, men i denna trädgård gör den sig ypperlig.

Annars har vi mest ”firat” runt i trädgården med smörgåstårta och citronkaka med lättvispad grädde denna måndag. Vi har även monterat upp ett lektält och gungat. Så himla härliga sommardagar just nu, där vi spenderar många, många timmar utomhus, underbart!

.

Gjord ur bakformen Bellefrån Inredningsdetaljer som jag fick med posten häromdagen, tack!.

.

.

Ingredienser;

3 ägg 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 50 g smör 1 dl mjölk 3,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt smör och ströbröd till formen Zest från en citron 2 msk nystött kardemumma 2 msk citronsaft

.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret och rör i mjölken samt citronsaften, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, zest, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i sockerkakssmeten. Fyll en smord och bröad sockerkaksform. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig. Låt citronkakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

Servera som den är eller med lättvispad grädde.

____________________

.

Hur har ni firat nationaldagen?

Nu läggdags för trötta barn, ännu en fördel med att vara ute så mycket om dagarna. Ungarna stupar i säng, trots att det är så ljust ute länge.

Ha en fortsatt fin kväll, och imorgon är det vardag igen…

Kram på er

Anna

:

.