Lunch en vanlig onsdag

Tjingeling,Det här med att arbeta hemifrån, och få till luncherna. I början var det svårt, det var ingen ordning alls på mig. Jag slarvade ofta, tog en macka och en kopp kaffe. Men någonstans på vägen i våras, skärpte jag till mig, och nu är nog omeletten mitt bästa lunchtips.

Så himla gott, även om det är väldigt sällan jag får till omeletten sådär pannkakssnygg som den ska vara 😉

Idag blev det en variant med tomater, sparris, fårost och rödlök (man taget vad man haver helt enkelt). Snabbt, enkelt O C H nyttigt. Ibland kan jag även addera rökt skinka i, men ibland som idag kan jag tycka det är skönt att endast köra vegetariskt.

Vi är dåliga på att äta vegetariskt i denna familj, men det ska jag försöka råda bot på inför middagarna i höst. Nu på sommaren och semestern då blir det ju alltid lite Hakuna matata med det mesta, vilket jag också tycker det ska vara när man är ledig. Men som sagt till hösten, ska jag i alla fall försöka laga vegetariskt någon gång i veckan. Bra både för miljön och för kroppen, vi behöver inte äta så himla mycket köttprodukter jämt.

Har ni något tips på goda vegetariska barnvänliga rätter, dela gärna med er om ni orkar vill säga 🙂

.

.

Ingredienser – 1 portion

2 ägg 2 msk vatten 1/2 tomat 1/2 rödlök 2-3 st gröna sparris 1/2 paket fetaost 1 tsk smör (till stekning)

Gör så här: Blanda samman ägg och vatten i en bunke, krydda med salt och peppar. Häll sedan ner i stekpannan. Hacka tomat, skär sparrisen i bitar och skiva löken i ringar och smula osten en aning och fördela alltihop jämnt i omeletten. Stek på medelvärme. Toppa sedan med färska örter.

Smaklig lunch!

____________________________________

Som ni ser så är det på G med ny design här på bloggen. Damernas Värld kör lite uppfräschning, så kul och en ny header kommer förhoppningsvis inom kort. Denna är bara provisorisk som jag förstått det. Sedan även ett nytt större och tydligare teckensnitt, allt för att det ska vara enklare för er att läsa det jag skriver 🙂 Jag tycker det ser jättelovande ut, kul!

Ha en fortsatt fin dag, på återseende!

Kram Anna

.

.