Att hitta vardagslyxen

Tjingeling,Maken och jag kan inte spontant och enkelt dra iväg på på tu man hand, som man kanske kan om man har mor- och farföräldrarna nästgårds som kan passa barnen ibland. Vi som har ca 40 mil till våra familjer på bådas sidor, har istället blivit mästare med åren på att komma på enkla små saker i vardagen att hitta på tillsammans.

Tror det är viktigt för förhållandet att det inte bara blir slentrian i allt, och att man försöker göra det lilla extra ibland även om det oftast som i vårt fall då måste vara enklast möjliga, men det är inte mindre mysigt för det.

Vi kör ibland om sommarkvällarna när barnen gått och lagt sig med en filt på gräsmattan i vår egna trädgård. Det är så nära en spontan picknick vi kan komma, samtidigt som barnen sover tryggt i sina sängar några meter bort. På filten dukar vi ofta upp kvällsmaten, då i form av frukt,  kex, och ostar. Kavli mjukost på tub är en perfekt ost att ha med på picknickfilten, och senast smaken med paprika är en ny favorit hos mig för i år. Osten passar ypperligt som pålägg på en bit gott bröd, på ett gäng goda kex, till frukost, kvällsmat eller som här på en liten kvällspicknick.

Mjukost på tub är förövrigt fiffigt och fräscht och minimerar kladd när man är på just picknick, stort gilla på det 🙂

.

Har ni några enkla och bra vardagstips för att lyxa till småbarnsåren? 🙂

Ha en fin dag, och på återseende!

Kram, Anna

.

.