Bästa stunden

.

Jag och barnen har som rutin att några gånger i veckan krypa upp i min säng tillsammans framemot kvällen. Vi myser ner oss bland täcken och kuddar, och så bär det iväg till fantasin och sagornas värld en sväng.Det här med att läsa böcker tillsammans är en sån mysig och harmonisk stund.

Mina barn har tidigt visat ett intresse för böcker, och dom ligger stilla, lyssnar och ibland kommenteras det eller ställs frågor. Jag var likadan som barn. Då läste min mamma mycket för mig, och jag minns särskilt boken ”Den hemliga trädgården” som mamma läste några kapitel högt ur varje kväll. Det är ett sånt fint minne från min barndom som etsat sig fast lite extra där bland andra speciella barndomsminnen.

Jag hoppas såklart att lässtunderna vi har idag, dels ska ge mina barn ett större och bättre ordförråd, men jag hoppas också på att stunderna ska bli till just fina minnen att plocka fram i framtiden. Både för mig när jag blir gammal, och för barnen när dom har vuxit upp.

.

.För sjunde året i rad, gör Läsrörelsen och McDonald’s ett nordiskt samarbete och släpper ett unikt Bok Happy Meal med 1.75 miljoner böcker som kommer att nå barn i Norden under fem veckor i höst. Samarbeten likt detta gillar jag verkligen. Böcker är sååå vettigt att ha i Happy Mealen.

Favoritboken här hemma just nu bland dom åtta aktuella böckerna är den gamla klassiska ”Sagan om Pomperipossa med den långa näsan”

.

_______________________