Ugnsrostade pumpakärnor

Ugnsrostade pumpakärnor

.

Tjingeling,

Solen skiner, och det är lördag och vi hänger ihop hela familjen. Varit ute en vända i trädgården och plockat äpple, och det slog mig nu när jag sitter här och skriver, att jag återigen glömde att sätta tulpanlökarna i jorden 😉 Nu har kidsen precis kört en vända med lite lördagsgodis framför Nicke Nyfiken 3.

Igår karvade jag och barnen vår Halloweenpumpa att tända om kvällarna, och som nu står på vår trappa och ser glad ut. Och när man karvar ur pumpor får man ju en hel drös med pumpakärnor på köpet, och släng dom inte för guds skull. Dessa kan man nämligen lätt rosta och dom är riktigt goda som snacks. Så det gjorde jag igår. Det tar ca 30 minuter, och är en härlig bonus när man karvar sin halloweenpumpa.

Här får ni receptet på hur jag gjorde.

.

Ingredienser

Pumpakärnor 3 msk smör Salt & Cayennepeppar

.

Gör så här:

När man karvar ut sin pumpa sparar man kärnorna. Sköljer dom väl i en sil, allt pumpakött ska bort. Sätt ugnen på 150°. Smält smöret i en kastrull och blanda i salt och cayennepeppar, välj styrka efter egen smak. Vänd ner pumpakärnorna och rör om väl så alla kärnor täcks av smörblandningen. Lägg bakplåtspapper på en plåt och strö ut kärnorna så att kärnorna sprids ut ordentligt på plåten, ska inte ligga på varann. Rosta kärnorna i mitten av ugnen i ca 30 minuter, tills de fått fin rostad yta.

Man kan byta ut smöret mot olja, men det blir inte samma nötiga smak då, men gott det också. Sedan kan man ju smaksätta med vad man vill.

Ä T  &  N J U T ! .

____________________

Nu kör vi lördagsmys ♥

Kram