Godmorgon fredag

Har man öm hals får man bota det med varmt te, croissant, ingefärsmarmelad, och naturligtvis en stor bit mörk kvalitétschoklad 🙂

Och en god bok kan liva upp, här ”Chicolat” skriven av Sofia Rydemalm som blev galet förälskad i en fransman, flyttade från Stockholm till den lilla ön Belle Île utanför franska atlantkusten och startade en chokladfabrik . Galet romantiskt egentligen 🙂

I boken får man ta del av hennes historia och bilder från Belle Île. Men den innehåller även fakta om choklad, härliga recept, med mera. Helt klart läsvärd, en bra julklapp till någon som gillar choklad.

.

Godmorgon,

Denna vecka har gått makalöst snabbt, redan fredag idag och barnen och jag är hemma. Med full vinter ute så blir det självklart att vi ska ut om en liten stund, och det ska letas reda på pulkorna som inte varit framme sedan förra vintern. Har värmt en termos med varmchoklad som jag ska överraska dom med i snöhögarna när vi varit ute en stund.

Jag har annars en begynnande ond hals, tänker försöka råda bot på det med både ingefära och citron, och som min kära svägerska Linnéa tipsade mig om en gång, att gurgla med salt. Sjukt vidrigt, men tycker faktiskt det brukar funka i ett begynnande skede.

Hoppas ni får en fin fredag, och helg!

På återseende!

Kram