Följ med oss i Paris

Följ med oss i Paris

img_9149-892x1189

A m o u r !

img_8923

Bild från när vi anlände till hotellet på torsdag eftermiddag, den 1 december. En mycket förväntas full liten pojke står här redo att gå in.

img_8927

Champs Elysée och Triumfbågen i skymningsljus, vår första dag!

img_8930

Någon shopping blev det inte att tala om för min del. Fick endast bli fönstershopping denna resa, snällare mot plånboken om inte annat 😉

img_8950
img_8940
img_8955

Det här med att ljussätta sin stad i jultider det kan parisarna verkligen. Helt magiskt är det att traska omkring här i december. Inte sparats på något, allt är upplyst, och bara sååååå vackert!

img_8942

Älskade unge utmed Champs Elysée ♥

img_8959

I detta hus kunde både jag och Maximilian tänka oss att bo om vi hade varit äkta fransmän kom vi fram till när vi passerade det dagligen på våra promenader 😉 Love it!

img_9105

Souvenirbutikernas bästa kund förra helgen har ni här 😉

img_9112

Och vi gick på mysig julmarknad…

img_8962

.. och hann där med lite karuseller. Denna klassiska variant, samt så åkte vi en liten berg- & dalbana tillsammans (2 ggr), men det kom inte med på bild, för vi var ju tvungna att hålla i oss mer än att fota 😉

img_8972

Vårt hotell ”La Maison Champs Elysees” här vackert upplyst när vi kom tillbaka efter vårt första kväll på stan, kl är här runt 19-tiden.

.

Godmorgon,

Att resa till Paris har jag gjort x-antar gånger förut. Ni som följt mig länge här på bloggen har ju varit med några av vändorna på dessa resor under årens lopp. Och nu får ni följa med återigen en sväng. Paris är en av dom vackraste städer jag vet, och jag trivs så bra där. Brukar tänka att det kanske beror på att jag kanske bott där på ett eller annat vis i ett tidigare liv, om man nu ska sätta den lite filosofiska sidan till 😉

Resan jag och Maximilian gjorde tillsammans till den franska huvudstaden kommer jag bära med mig som ett fint minne så länge jag lever. Det var ju inte som resan var tänkt och planerad från början, men det blev riktigt mysiga och fina dagar tillsammans med den finaste pojken jag vet. Nu är inte Paris det mest barnvänliga resmålet, men jag måste stolt säga att jag har en son som är lätt anpassningsbar och duktig sett till att han knatade och gick hur mycket som helst. 6 år gammal, små tunna ben, bitande kyla mellan varven, men ändå gick han och traskade på, höll mig i handen och gnällde inte en enda gång. Jag är  m y c k e t  imponerad av honom!

.

img_8996

Maximilian redo att traska mot Eiffeltornet vår första hela dag i Paris.

img_8998-892x1189

Här tar vi en groupie innan vi ska promenera över en av broarna över Seine för att komma över på ”rätt” sida. 

img_9002-892x1189

I et la Tour Eiffel

img_9044

Det första Maximilian sa när han såg Eiffeltornet från taxin dagen vi kom var; ”Oh my goooooooood – det finns på riktigt” – haha! Här har han vant sig vid synen av detta mästerverk till byggnad. Snart är vi där!

img_9005

Framme!

img_9008

En av det mäktigaste byggnader jag vet!

img_9012

img_9011

Maximilian köar för att komma upp till toppen!

img_9017

Bild tagen från hissen på väg upp till toppen! 

img_9013
img_9023

Vidunderlig utsikt väl uppe..

img_9025

… men nästan på gränsen till att man får svindel.

img_9029

..

E I F F E L T O R N E T !

Vi var uppe i Eiffeltornet, och det var den aktivitet som stod allra överst på Maximilians önskelista inför Paris-resan. Vi lyckades pricka in en dag då det var ganska ”lite” folk ändå (fredagen), så vi slapp köa så där sjukt länge man hört talas om, tur det! Vi åkte hela vägen upp till toppen. Läskigt högt, men med en vidunderlig utsikt. Lite synd att det var helmulet just den dagen, men man såg ju gott och väl ändå.

Superspännande i vilket fall för en 6-åring såklart, och han höll min hand hårt, hårt när vi skulle kliva på den gula stora hissen upp mot toppen. Wow det är såååå högt mamma sa han när vi väl kom upp, sedan ville han ner igen tror han tyckte det var lite läskigt och det är så nästan jag, som absolut inte är höjdrädd, ändå kunde känna av lite svindel.

På väg ner igen stannade vi på en våning och Maximilian skulle köpa en souvenir. Vilket blev ett blinkande litet Eiffeltorn, som han mäkta stolt senare på kvällen skickade en film på till småsystrarna hemma i Sverige, så gulligt 😉

 

.

img_9035

Efter Eiffeltorns besöket blev det en fredagslunch, skål älskling!

img_9033
img_9038

Caesarsallad för min del. Undra hur många sådana jag har ätit i mitt liv (åt 2 st på resan), bland det godaste jag vet och dessa hade gjort en riktig Caesardressing som var sååå god. Mums!

img_9041-892x1189

Maximilian agerar fotograf så mamma fick vara med på ett kort också!

img_9102

Ingen resa till Frankrike utan att dricka Cafe au lait och äta Macaron.

img_9103

Haha, denna bild sammanfattar vår resa så bra när det kom till mat! Nöjd kille, mindre nöjd mamma som kunde tänkt sig liiiite annat i matväg än en amerikansk snabbmatskedja  – haha!

.

 M A T L A N D E T    F R A N K R I K E

Det här med mat var väl den tråkigaste delen med resan. Men jag kände bara att jag får sluta vara ego och köra på Maximilians önskningar. Jag hade ändå inte haft någon behållning av att sitta och äta franska specialiteter och dricka goda viner tillsammans med honom. Så sparar det till någon annan resa i framtiden istället. Så inte en droppe vin blev det, och det blev (enligt mig) lite för många vändor till McDonalds under resans gång (men någon annan var supernöjd som ni ser bildbevis på ovan 😉

Så ni förstår nog kanske varför jag väljer att kalla detta den tråkigaste delen med resan, men åker man med ett barn så får man bara inse att det får anpassas mycket efter barnet. Blir liksom lugnast så har jag lärt mig 🙂

.

.

img_9131

På plats på en hop on/off buss redo för sightseeing

img_9136

Klassiska kännetecknet för Paris efter Eiffeltornet; Arc de Triomphe, fotat från bussen 🙂

img_9137

Grand Palais byggdes till Världsutställningen 1900. Ligger mellan Champs-Elysées och place de la Concorde.

img_9139

Seine och Eiffeltornet fick vi se igen!

img_9141

Mycket att titta på från bussen ♥ Vi flyttade in under tak ganka fort då det blåste isande kallt som ni nästan kan se på Maximilians min här.

img_9163

Parishjul i Paris, står vid Place de la Concorde.

.

   S I G H T S E E I N G   M E D  B U S S !

På lördagen så bestämde vi oss att vi skulle hoppa på en sån där hop on/off buss ni vet som det finns av nästan i alla större städer. Aldrig åkt en sådan någonsin, men det visade sig vara ett lyckodrag att kliva på den. Vi fick se det mesta av sevärdheterna i Paris och så fick vi spara våra fötter ett tag. Och även om jag redan sett alla sevärdheterna, var det skoj att kunna visa Maximilian som nöjt satt längst fram längst upp tillsammans med mig större delen av färden. Och han knäppte av en massa egna fina kort med en kamera han fick låna av mig att ha med sig 🙂 Turen tog några timmar, så Maximilian hann somna en vända också, älskade lille gos ♥

Så ett jättebra tips om man reser med barn (eller utan för all del), köp sån biljett så kan ni hoppa på och av dessa bussar hur ni vill under ett dygn. Supersmart tycker jag!

.

img_9211

Nöjd kille, redo för hemresa igen. Här utanför hotellet när vi väntade på taxin som skulle köra oss mot flygplatsen Orly.

  

img_9215

Fikastund väl på flygplatsen när det visade sig att vårt flyg var försenat..

img_9216

.. Och nej det är inte Maximilian som är extremt liten, utan Macaronen är den största jag sett och naturligtvis skulle han ha en sådan som avslutning på resan 😉

img_9220

Lite kortspel att fördriva tiden med, Svarte Petter är populärt. Jag förlorade varje gång, satt med den där jäkla katten i slutet varje vända, döbra tyckte sonen, gah tyckte jag – haha!

img_9221

Sista bilden jag tog på resan är denna, tagen strax innan vi äntligen skulle boarda planet hem till Sverige igen! 

.

H E M R E S A !

Allt har ett slut, även en mysig rese, och här ovan ser ni dom sista bilderna från våra sista timmar vi hade i Paris i söndags. Tog taxi från hotellet till  flygplatsen. Smidigast, och sedan slog vi ihjäl x-antal timmar på flygplatsen, då flyget naturligtvis var försenat, så typiskt när jag är ute och far. Så det blev många vändor med kortspelet ”Svarte Petter”, fika med den största Macaronen jag sett och så lite Ipad när vi väl fattat hur man hakade på det trådlösa wifi:t på flygplatsen, tekniska mamman 😉 Väl på planet sa Maximilian, jag vill resa igen med dig mamma. Varpå jag frågade vart vi ska resa nästa gång då? Bahamas svarade han då, som nklaste sak i världen. Trodde jag skulle skratta ihjäl mig, trodde inte ens han visste att det fanns ett land som heter det 😉 Men en tripp dit vore väl inte fel, men hade gärna haft med hela familjen dit tror jag 😉

Sammanfattningsvis en fantastisk liten resa. Och funderar någon av er på att resa iväg med ett barn som jag – Å K säger jag bara! Det blir ett minne för livet, och man behöver ju inte åka till Paris, det finns ju mer barnvänliga städer kanske, men Paris funkar, och jag ångrar inte en sekund att vi åkte tillsammans jag och Maximilian.

Ni som orkat er igenom texten ända hit, ska ha en eloge 🙂 för det blev ett låååångt inlägg idag. Men körde allt i ett, istället för flera olika mindre inlägg. Blir mindre tjatigt såhär tänkte jag!

På återseende!

Kram

.

 1. Så mysigt det ser ut! Vi var där på höstlovet, min sjuåring och jag. Vi åkte till London förra höstlovet, och så Paris detta. Början på en väldigt trevlig tradition, även om man som du säger får lov att anoassa sig till barnets nivå på mat och aktiviteter. Vi tror det får bli Amsterdam eller Madrid nästa höstlov!

 2. Eva skriver:

  Underbart med ett sånt kärleksfullt inlägg . Då är det bara bra att det är långt tycker jag!

 3. Annette skriver:

  Vilka underbara bilder från Paris! Aldrig varit där men det ser vackert ut! Ni verkar till att ha haft det riktigt mysigt! Kramar

 4. Sandra skriver:

  Lilla gullekillen! Vilken duktig pojk. Jag längtar tills min lillkille blir stor nog att ta iväg på resa, han är bara två år så än så länge håller vi oss hemma, haha. Kram på er!

 5. Underbart att läsa om Er resa! Vilken duktig liten kille ni har! ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..