Årets viktigaste julklapp!

Bilder ActionAid

.

Julen är en tid vi förknippar med julklappar, och ofta står vi inför utmaningen att hitta något vettigt till nära och kära som redan har allt det där materiella. Vad kan då vara bättre än att köpa något som verkligen skapar nya möjligheter för en annan människa som saknar allt det vi tar för givet?! ActionAid har en gåvoshop där man kan köpa julklappar som gör skillnad. I sitt arbete fokuserar ActionAid på kvinnor och flickors situation, dessa kvinnor och flickor saknar inte bara mat, rent vatten och hälsovård utan även utbildning och möjligheten att ta sig ur sin egen situation.

I gåvoshopen kan man köpa gåvokort för bybarnmorskor, skolår och skolböcker mm. En annan viktig gåva i ActionAid’s gåvoshop är getter. Getter finns representerade i många av dom projekt som ActionAid bedriver då geten är ett bra exempel på hur människor kan ta sig ur fattigdom, då en get kan innebära den nystart en kvinna behöver för att ta ett första steg mot självförsörjning.

.Så se nu till att köpa minst ett gåvobrev i jul.

Ge till dig själv eller någon annan, så att fler kvinnor och flickor ska få möjlighet till självförsörjning och utbildning. Jag har själv ”köpt” en get, samt en bybarnmorska i gåvobrev då jag önskar att alla kvinnor ska få känna samma trygghet vid förlossningen som jag gjorde när mina tre älskade barn kom till världen ♥

Ta hand om er, och glöm aldrig att vi har så mycket att vara tacksamma över som många människor inte ens kan drömma om i andra delar av världen. Var ödmjuka, det är bara tur att du och jag fötts just här!

Kram på er!

Anna

.

.