Lördag med extra allt

Lördag med extra allt

Plättar, lönnsirap och färska jordgubbar

Lördagen kunde börjat sämre.

.

Hej lördag,

Ibland är det så skönt att bara strunta i att vara nyttigt och ”redig” och bara brassa på med det man tycker är gott (så gör vi definitivt i denna familj, inte vardagarna, men ibland på helgen). Idag körde vi som ni ser med bland annat plättar, färska jordgubbar, Nutella(!) och lönnsirap till frukost.

Hade lovat barnen plättar redan igår, men då hade vi inga ägg när jag väl stod där och skulle göra frukosten, så fick bli idag istället, och då med extra allt till. Inte mycket till näringsintag, men glada och lyckliga blev vi, och det ÄR ju faktiskt lördag, sol och ledigt heeeeela dagen!

.

.

Ingredienser

2 ägg 3 dl mjölk 1,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 2 msk smält smör

Gör så här: Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Rör ner vetemjöl, salt vaniljsocker och smält smör. Vispa allt till en lös smet, smält smör i en stekpanna och ha ner 1-2 dl pannkakssmet. Stek plättarna gyllene på båda sidor. MUMS!

_________________________

.

Ska iväg en sväng i eftermiddag till en vän här i stan som precis fått nycklarna till sin nyköpta hästgård. Dom vill ha hjälp med lite tips om färg och tapeter till boningshuset, så jag ska rycka ut och kika 😉

Vad gör ni denna lördag?

På återseende!

Kramar