Till alla kokosälskare

Till alla kokosälskare

Startar denna tisdagsmorgon med ett riktigt gott recept på kokostoppar med citron som jag snubblade över av en ren slump inne hos bloggen Home2tiny någon gång i höstas. Testade att baka dom en gång före jul, och dom blev så goda. Aldrig testat med citron i innan, men blev minst sagt en fräsch touch på en liten kaka som annars lätt kan bli aningen söt (trots att jag tycker väldigt mycket om kokos kan jag tycka det)

Nu är det ju snart födelsedagskalas, och då ska jag ta och baka dessa igen, och ringla över choklad som man gjort på dessa bilder. Smarr, smarr!!

.

Ingredienser

200 g kokosflingor 2 ägg 50 g smör 1 tsk vaniljextrakt 1 1/2 msk honung Rivet skal från 1/2-1 ekologisk citron Mörk choklad

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, och blanda med kokosflingor, honung, vaniljextrakt och citronskal. Vispa upp äggen, och blanda med resten av ingredienserna. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper och forma dem till toppar. Gräddas i ca 8-10 minuter till de är gyllenbruna. Låt svalna, och smält under tiden den mörka chokladen.  Ringla sedan chokladen över kokostopparna och låt dem stelna i kylen.

Fixa en kopp rykande färsk kopp kaffe, och ät och njut 🙂

______________

Recept & bilder från Home 2 Tiny

..