BETALT ANNONSSAMARBETE MED Plan International

Ge ett barn en ljusare framtid

Som mamma till tre barn, varav två är flickor, blir jag väldigt illa berörd när jag ser och läser om den diskriminering som sker dagligen mot flickor i många utvecklingsländer för att dom just är födda som flickor. Det betyder att hade mina tjejer fötts i något av dessa länder hade dom inte fått gå i skolan som sin storebror. Istället skulle dom i tidig ålder giftas bort, och kanske tvingas bli föräldrar till egna barn när dom fortfarande är barn själva. Kanske få utstå våld och övergrepp bara för att dom föddes som flickor.

.

.

Plan International Sverige är en del av den globala barnrättsorganisationen Plan International, som arbetar tillsammans med barn för att stödja deras rätt till utbildning, hälsa och skydd från våld och övergrepp.

Om man sätter dessa hemskheter som är verklighet för så många i relation till sina egna barn eller kanske barnbarn, kan man kanske lite bättre relatera till detta problem, som ändå känns så långt bort och främmande för oss här i Sverige.

.

Stärker flickors rätt att bestämma över sina egna kroppar Stärker flickors rätt att få vara barn Ger flickor rätt till utbildning Stoppar barnäktenskap Utrotar könsstympning

.

.

I min värld ska barn få vara barn och ha samma möjligheter oavsett om man föds som pojke eller flicka, oberoende av i vilken del av världen man lever i.

Bliflickafadderdu också!

.

En framtid börjar med en identitet, en trygg plats och en utbildning..

ö

_________________________

.