Färga dina ägg till påsk!

Färga dina ägg till påsk!

.

Tjingeling i lunchtimman,

Det jag tycker är allra finast på påskbordet är om man färgar sina ägg, och då pratar vi inte om ägg i grälla starka färger, utan i min smak så är det allra finaste med milda naturliga toner. Nästan lite som att hönan skulle kunna ha värpt ägget i just den färgen, om ni förstår hur jag menar 🙂

Här har jag färgat ett gäng helt vanliga kritvita hönsägg (som ju inte är så kul, i alla fall inte på påsk :)) med helt naturliga saker vi hade hemma. Tycker det är läskigt med allt annat om man ska äta ägget, även om det kanske inte går igenom skalet. Ska äggen endast vara för dekoration spelar det ju mindre roll vad man använder för färger när man påskpyntar sina ägg.

.

.

Så här gjorde jag:

Jag kokar alltid mina frukostägg i ca 6,5 minut då blir dom perfekt krämiga Lägger i dom i kallt vatten och låter dom koka med vattnet upp. Sänker värmen från 9.an på min spis till 7:an när det kokat upp. Men just dessa ägg kokade jag längre då jag ska ha dom endast till dekoration.

.

,

__________________

.  .

För bruna ägg, koka med kaffe (kokkaffe)

För blågrå ägg, koka med blåbär (frysta körde jag)

För ljust gula ägg, koka med curry (kör man gurkmeja blir det starkare gul)

Ljustrosa melerade ägg, koka med rödbetor (vi hade dock bara en variant på burk, tror det blir bättre färg med färska men hade inte det hemma)

__________________

. Lycka till med era påskägg!