Scones med citron & vallmofrö

Scones med citron & vallmofrö

.

Tjingeling lördag,

Maken är på Leos med barnen, och jag har precis dammsugit av här hemma. Det är lite som att välja mellan pest eller kolera, haha! Antingen hänga på Leos Lekland och bli lomhörd eller städa 400 kvm… Känner ändå att jag drog vinstlotten denna gång 😉

Helger är till för att njutas på, därför blir det ofta längre och godare frukostar för vår del, som säkerligen många av er också har. Scones är en återkommande sak på frukostbordet mellan varven. Och dessa med citron och vallmofrö är en favorit!

.

.

Ingredienser – ca 10 stycken

2 dl mjölk 7,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 1,5 tsk bakpulver 1 citron, rivet skal 0,5 dl råsocker 125 g smör 1 ägg ägg till pensling blå vallmofrön att strö över

.

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°C. Värm mjölken tills den precis börjar koka. Ställ åt sidan och låt svalna något. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, rivet citronskal och råsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Blanda ner ägget samt mjölken och rör ihop till en deg. Rulla ut små bollar och platta till dem lätt. Pensla med ägg och strö över lite vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Servera nybakade med cream cheese och blåbärs- & kardemummamarmelad (Marmelad: Häll blåbär, syltsocker, vatten och mortlad kardemumma i en kastrull. Låt sjuda 5–10 min, klart!)

____________________________

Recepten ursprungligen från Coop sam tidningen hembakat.

____________________________

Ha en fortsatt härlig lördag!

Kramar ♥

.