Husdrömmar

Husdrömmar

.

Jag vill så gärna putsa vårt hus! Det var putsat i original 1925 då huset stod klart. Dock är huset q-märkt och vi fick avslag på ansökan förra året om att ändra fasaden tillbaka till putsat. Kommunen trodde inte på oss att huset sett annorlunda ut i original, även fast vi har originalpapper på att fasaden var putsad. Minst sagt surt besked, hmmm!

Dock har jag nu i efterhand fått en bild från barnbarnet till mannen som lät bygga huset 1925 som hittat gamla bilder på hur huset såg ut från början. Så tror att skulle vi ansöka på nytt nu så får vi nog igenom det.

Så här såg alltså huset ut någon gång där på 1920-talet. Detta är det enda kortet jag har från den tiden. Ljust putsat med vad jag antar är brunt runt fönstren. Idag tegelfasad, och fönstren är vita (var så när vi köpte huset) Jag hoppas i alla fall att oavsett vad som kommer ske eller icke ske med tegelfasaden, så hoppas jag i alla fall att pelarna på huset får bli vita framöver så dom stämmer med färgen runt alla fönster. Bajsbrunt är nämligen verkligen inte min grej, haha!

Simma lugnt denna tisdag, själv ska jag röja ut en 3:a. Inte fullt lika kul som att fylla upp med möbler och piff. Förresten, kika in här på bloggen lite senare idag igen då ska ni nämligen få några fina boktips!

Vi hörs alltså snart igen!

Kramar Anna.

.