BETALT ANNONSSAMARBETE MED Telia

Telia Sense

Tjingelin

.

Tjingeling,

 Det är sommar, semestern står för dörren, och resor med en bil fullastad med barn är inplanerad, både till Gotland och till Västkusten. Att då få möjligheten att testa Telia Sense kunde verkligen inte komma mer lägligt. Så nu ska det alltså laddas upp med diverse teknik, och ge bilen nytt liv som ska underlätta för oss i familjen under dessa kommande resor 🙂

Telia Sense är alltså en liten ”dosa” med hårdvara som man pluggar in i bilens OBD-port. Så enkelt att jag som ändå får anses vara tekniskt begränsad på egenhand kunde traska ut till bilen och trycka in den lilla prylen vid sidan om ratten, och det gick på max 15 sekunder. När man pluggat in hårdvaran laddar man bara ner appen Telia Sense i mobilen, voíla! Hårdvaran fungerar sedan som en wifi-router och skickar information till appen och man ställer sedan in vad man själv önskar att få för information.

.

.

Telia Sense erbjuder tjänster på tre områden.

.

1) Wifi – I min värld som förälder är detta det allra, allra bästa med denna produkt. Nu är det slut på barn som äter upp min mobildata innan vi knappt har hunnit lämna gårdsplanen. Inget mer lyssna på utbrott i baksätet på grund av att inte internet funkar på läsplattorna 🙂

Man kan ansluta upp till fem mobiler eller surfplattor och surfa, streama musik och film. I abonnemanget ingår 20 GB surf per månad, vilket motsvarar ungefär 20 timmar streamad tv. Dessa 20 GB kan också användas vid resor i Europa (inom EU/EES) och så kan man alltid köpa till extra surf om man behöver det.

.

2) Smarta funktioner som håller koll på bilen. Detta är sånt min älskade man går igång på. Allt styrs via appen i telefonen, och man får bland annat statistik över sin körning, varningar om något händer med bilen, om batteriet börjar bli dåligt osv.

Den bästa ”smartfunktionen” för min personliga del är den som gör att man kan hitta bilen på parkeringen om man glömt var man ställt den 😉 Haha! Jo det har faktiskt hänt mig en gång på Ikea. Kunde inte fatta vart bilen hade tagit vägen när jag kom ut från varuhuset. Bilen var puts väck. Gick runt på parkeringen som ett frågetecken, tills en äldre herre som måste uppfattat min förvirrade uppsyn kom fram lite försynt och snällt påpekade med en blinkning att det finns en likadan parkering på andra sidan varuhuset om jag nu letade efter något särskilt 😉 Slut på den pinsamma förvirringen från och med nu alltså, tack för det Telia!

.

3) Servicetjänster från anslutna partners, till exempel Bilia, Bilprovningen, Folksam och Viking Vägassistans. Man väljer helt enkelt att ta del av erbjudanden baserat på sin egna bil och hur man kör, fiffigt värre!

_________________

Ser helt enkelt fram emot bilåkandet i sommar och sån här utveckling och teknik kan man ju bara inte tycka illa om. Allt som underlättar en småbarnsförälders vardag (och semester) det är toppen!

/Anna

.

.