Nu prunkar det i trädgården

Nu prunkar det i trädgården

Mina egenplanterade doftpioner är på G nu i trädgården!

Inte en sommar utan lavendel i rabatten dessa planterade jag året vi flyttade in och som kommer snällt varje år med sina vackra blommor.

Oreganon har överlevt 2 vintrar nu och kommer varje sommar i en av pallkragarna, doftar gott gör dom också, älskar att ha en liten örtagård.

Barnens smultron verkar bli klara till midsommar, jordgubbarna ser det lite sämre med ut med att få klara till på fredag..

Sådde ruccola för några veckor sedan, och den är på G den också som ni ser. Armeringsnätet ligger över lådorna för att inte katter ska gå i lådorna och göra sina behov…. :/

Gräslöken även den övervintrat 2 vintrar, och hoppas den ska stå i många år till. Lyx att kunna gå ut och klippa sig lite gräslök, oregano, mynta eller timjan som finns i just denna pallkrage.

Stjärnflockan jag satte förra sommaren ser en aning törstig ut..

Den vita Stäppsalvian hamnade i landet den också förra sommaren, älskar perenner som kommer år efter år. Den trängs med pioner, alunrot, Stjärnflocka, höstanemoner med mera i rabatten.

.

Godmorgon,

Nu prunkar det verkligen i trädgårdarna och naturen. Doftpionerna jag planterade samma sommar som vi flyttade in här i huset (2015) har i år helt galet mycket knoppar. Första året blev det EN ynka blomma, förra året fler än så, men i år har plantan gått helt bananas och jag kan inte räkna dom alla svällande knopparna. Ljuvligt är bara förnamnet, för att inte tala om doften som snart kommer sprida sig i den delen av trädgården.

Jag är så glad att vi har möjligheten att låta barnen växa upp med trädgård. Är själv uppvuxen i hus med trädgård och tror det är därför jag drömde om att kunna ”ge” mina egna barn det samma (alla känner såklart inte det behovet) och nu är vi inne på tredje sommaren i vårt egna lilla paradis här mitt i småstaden, två gator från torget 🙂

.

.Den gamla rabarbern som fanns här redan när vi köpte huset kom aldrig förra året, trodde den var död, men i år så har den sakta vaknat till liv igen till min stora lycka.

Vågar man skörda tro? Eller ska man tänka som med en nysatt rabarberplanta och vänta ett år i o m att den var så nära att stryka med förra året? Jag är ju bra sugen att nalla från den och baka en paj.. 😉

Någon kunnig som vet?

Kramar