Enkel pastafavorit

Enkel pastafavorit

.

.

Alltså ibland kan en enkel pasta och ett glas rött vin bara vara så sagolikt gott. Inga krångligheter, bara enkelt och snabbt. Här är en variant som verkligen är busenkel att göra och som vi gör ibland när kylskåpet börjar gapa tomt och man inte har hunnit med att handla, men man är ändå sugen på något smarrigt på kanske en fredag eller lördagskväll, men funkar alla dagar i veckan det lovar jag 😛

.

.

Ingredienser

500 g spaghetti 4 st vitlöksklyftor 1-2 st färsk röd chili(ibland har vi inte ens det då blir det chiliflakes) 1 dl olivolja 4 msk finhackad persilja eventuellt salt.

.

”Topping” Ruccola Hyvlad parmesan

.

Gör så här: Krossa vitlöksklyftorna, men dom ska ändå hålla ihop. Värm upp oljan i en stor stekpanna, och fräs vitlök och chili på ganska låg värme i oljan utan att de tar färg, ca 10 minuter. Därefter fiska upp både chilin och vitlöksklyftorna och kasta dem. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg över den nykokta pastan i stekpannan och strö över persilja, och blanda väl. Smaka av och salta om det behövs, och toppa med en näve ruccola och lite hyvlad god parmesan.

Färdigt att serveras, och njutas av!

.

__________

.

.

.