Godmorgon lördag

Godmorgon lördag

Stoltheten lyser i ögonen på denna lilla donna när hon visar upp sina egenbakade kanelbullar

Första provsmakningen, mums!

Lillasyster fick självklart också smaka på dom smarriga bullarna.

.

.

Tjingeling,Så här mysigt hade vi igår eftermiddag här hemma i trädgården i småstaden, då Céline bjöd på nybakta kanelbullar i solskenet. Jättefina bullar hade hon gjort och hon var så enträgen och noggrann tillsammans med sin pappa. Duktiga lilla tjej!

Såååå somrigt, och såååå gott att bli bjuden på bullfika. Alldeles ljumna och mjuka var bullarna att sätta tänderna. Perfekt kombo tillsammans med ett glas iskall mjölk som jag föredrar, eller som barnen här valde jordgubbssaft med is.

Här delar Céline med sig av det smarriga bull-receptet så kan ni också baka till fikat idag 🙂

.

.

.

Ingredienser

50 g jäst 5 dl mjölk 150 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl socker 1 tsk salt 2 tsk stött kardemumma 15-16 dl vetemjöl

Fyllning: 200 g smör 1 1/4 dl socker 1 dl farinsocker 2 msk kanel

Pensling: ägg, pärlsocker

.

Gör så här: Smula jäst i en skål, och värm mjölken till 37 grader och smula över jästen. Rör tills den lösts upp. Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.

Gör fyllningen: Rör ihop smör, socker, farinsocker och kanel. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två bitar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, bred på fyllning. Rulla ihop, skär i bitar. Lägg bullarna i form eller på plåt med bakpapper. Låt jäsa i 1 timme. Tryck försiktigt på en bulle, degen ska åka ut igen, då är den färdigjäst. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och grädda mitt i ugnen i 225 grader, 10 minuter.

Tada, färdiga att avnjutas!

M U M S !

.

.

Här fick den söta lilla bagaren en puss av storebror för att hon bjöd på sån smarriga bullar som han ordagrant sa. Storebror som gårdagen till ära tappade sin allra första tand, det är en riktigt stor händelse väl värd att fira med ett gäng nybakade kanelbullar 🙂

Hoppas ni har det bra, och att ni får en toppen-lördag. På återseende!

Kramar Anna

.