Smulpaj med rabarber

Smulpaj med rabarber

.

.

Tjingeling,

Hoppas ni mår fint. Har ni semester, eller jobbar ni?

Här kör vi semester för hela slanten just nu, som ni säkert vet vid detta laget. Blir ofta sköna sovmornar, mycket glass (och andra onyttigheter, får bli skärpning framöver), sena uppesittarkvällar och man tar dagarna lite som dom kommer och njuter för det mesta. Lite så där Hakuna matata!

Lovade er receptet på rabarberpajen jag bjöd på i måndags när vi hade övernattningsgäster i huset, och här ska ni få receptet. Snabb, och enkel att baka och blev verkligen jättegod! Inte för syrlig, och inte för söt. Extra gott när man plockat rabarberna från sin egna trädgård, men går självklart lika bra att plocka i grönsaksdisken i mataffären, smulpajen bryr sig inte 😉

.

.

.

Ingredienser

3 stycken 30 cm långa stora stjälkar rabarber 1 dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk potatismjöl (valfritt)

Smuldeg:

2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 4 tsk socker 150 g smör 1 tsk vaniljsocker

Ljus sirap

.

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Strimla rabarbern i ca 1 cm stora bitar. Smörj en ugnssäker form med smör. Lägg rabarberbitarna i botten. Blanda socker och vaniljsocker samt potatismjöl (för att pajen inte ska bli så rinnig, kan hoppas över om man vill, men jag hade det i denna) och strö över rabarbern.

Smuldegen: lägg mjöl, havregryn, socker, vaniljsocker och smör i en skål. Arbeta samman mjölblandningen till en grynig massa med fingertopparna eller en gaffel. Täck rabarbern med smuldeg, och ringla lite ljus sirap över. Baka rabarberpajen i mitten av ugnen tills den fått ljusbrun färg och rabarbern mjuknat, ca 25 minuter.

Servera med kall vaniljsås eller vaniljglass, mums!

____________

Önskar er en riktigt fin dag, så hörs vi snart igen!

Kramar Anna

.

.