Tips till kräftbordet

Tips till kräftbordet

.

Godmorgon,Fredag, och fullkomligt strålande väder. Ikväll ska maken och jag ha en spontan liten kräftpremiär tillsammans med vännerna D och F som det hastigt och lustigt blev bestämt igår. Spontana små tillställningar med härliga vänner är nästan när det blir som bäst. Så idag ska det bakas en Västerbottenpaj, kräftor ska inhandlas och dukningen ska fixas klart.

Ni ser lite från när jag tjuvstartade igår kväll och dukade ute i vårt lusthus i trädgården, perfekt ställe för en kräftpremiär!

.Har ni haft kräftskiva ännu?

.

.

Några fiffiga tips till kräftbordet

.

1 ) Det går inte att äta kräftor utan att bli kladdig om fingrarna. En smart idé är att ställa ut små skålar med ljummet vatten och citronskivor till varje gäst där de kan doppa fingrarna mellan kräftor och nubbe. Glöm inte att ställa fram rikligt med servetter, som alla vet så är det minst sagt söligt med kräftor!

.

2 ) Populära färger är grönt, rött och gult och servetterna får gärna ha motiv med tema kräftor. Dessa jag har använt mig av här i dukningen är från Svenskt Tenn och motivet Italian Dinner och dom har legat i skåpet sedan förra året, men bara till dukningen jag använder dom, efter det blir det vanliga vita ”billiga” att torka sig med 😉

g

3 ) Ett par nötknäppare för de hårda klorna är inte en dum idé. Man minns ofta hur fingrarna kan ömma efter en kräftskiva! Så tror att gästerna kommer tacka dig för detta lilla hjälpmedel.

,

4 ) Kräfthattar och haklappar med kräftmotiv är både en rolig tradition och hjälper till att skydda kläderna från det värsta spillet. Brukar finnas set att köpa i vanliga matbutiker, här har jag köpt på ICA.

.

5 ) Snygga ljuslyktor eller så kallade kräftsolar ovanför bordet hjälper till att sätta lite extra festlig stämning under kvällen, oavsett om du firar inne eller ute.Tänk även på ljuskällor som värmeljus eller som jag dukat med här, oljelampor, ger extra mysstämning när det skymmer.

.

6 ) Ingen kräftskiva är komplett utan snapsvisor tycker jag. Finns ofta att googla efter och skriva ut från nätet så slipper man knepa och knåpa själv. Denna variant hittade jag hos Sköna Hem.

.

7 ) Till sist en praktisk sak på kräftskivan – plastpåsar. Kräftskal nästa morgon är ingen väldoftande hit. Ha en säck tillgänglig (säkra med en dubbel, man vill inte att den ska läcka direkt) och töm gästernas tallrikar ofta!

___________________

.

Önskar er alla en trevlig fredag!!

Kramar