En snabb & smarrig vardagsfisk!

En snabb & smarrig vardagsfisk!

.

God kväll,

Hur har ni det, haft en fin torsdag?Här ska ni få ett superenkelt vardagsrecept på en fiskrätt som är barnsligt enkel att laga, och som mina barn tycker mycket om (särskilt såsen, den som gör hela maträtten). Kanske inget man lagar till fredagsmyset, men som sagt en toppenbra vardagsrätt att mätta små och stora magar med.

Gjorde rätten senast idag till middag när vi kom hem, och det blev samma succé som alltid och då slog det mig att jag ska tipsa er.

Jag brukar köra denna rätt på fryst torskrygg, ni vet som ligger förpackade i 4-pack. Men går säkert bra att göra med lax och annan fisk med. Men jag gillar torsken!

.

..

Ingredienser

Torskrygg Grädde Fiskbuljongtärning Salt

.

Gör så här:

Koka upp grädden snabbt med 1-2 fiskbuljongtärningar (knorrs gillar jag bäst). Häll över gräddkoket i en ugnsfast form. Salt torsken och lägg ner i såsen i formen. In i ugnen på 200 grader i ca 15 min. Vips så är det klart.

Servera med kokt potatis, och grönsaker. Ibland gör jag potatismos till. Blir supergott vilket som, och särskilt såsen! Man kan såklart byta ut grädden mot matlagningsgrädde för mindre fett men lite grädde har ingen dött av 😉

Smaklig måltid!

_______________________

.