I n g e f ä r s s h o t

.

Tjingeling,

Tunga förkylningshuvud, hosta och snörvel tänkte jag nu försöka råda bot på en gång för alla genom att koka Ingefärsshot. Jens fick nämligen hem en flaska från en snäll kollega när han var förkyld häromsistens och det funkade verkligen på honom. Så nu har jag tiggt till mig receptet och har tänkt koka egen shot så jag kan känna mig hundra på torsdag kväll då jag alltså flyger till Madrid på långweekend.

Receptet verkar superenkelt och jag fick ju smaka på det när Jens hade fått en flaska och man kunde ju riktigt känna hur nyttigt det var, jättestarkt men kändes som det samtidigt var boostat med c-vitaminer och annat nyttigt 🙂

.

.

kgkgkgkgkgkgkg

I N G E F Ä R S S H O T

.

Ingredienser

Ca 350 – 400 gram ingefärsrot ½ dl flytande honung 2 st citroner 1 liter vatten

Gör så här: Riv den oskalade ingefäran på den grova sidan på ett rivjärn, rakt ner i en stor kastrull. Använd inte matberedare, blir en fadd smak. Häll på vattnet, låt det koka upp, efter ett par minuter stäng av spisen och låt det hela dra ca 3 timmar.

Sila bort ingefäran, låt det rinna av ordentligt.Häll tillbaks ingefärssaften i kastrullen och värm till max  40 grader, häll i honungen och rör om. Att man värmer upp saften igen beror på att honungen annars kan samlas i botten. Pressa de två citronerna och rör ner i saften. Tappa upp på flaskor, rör om ordentligt innan. Ställ i kylen, håller sig ett par veckor.

___________________

På återseende!

Kramar