Egengjord äppeldryck

.

Tjingeling,

Hoppas ni sovit gott och vaknat upp friska och krya ♥

Minns ni att jag nämnde på bloggen för någon månad sedan att en snäll granntant kom över och frågade om vi ville ha receptet på en äppeldryck som skulle vara både god och enkel att göra?! Hon dök upp några dagar senare med receptet som lovat, och en påse vinsyra för sånt har man sälla hemma som hon sa. Hur snällt och gulligt gjort va inte det? Hon påminner mycket om min farmor.

Nu har vi i vilket fall äntligen fått tummen ur och testa och gjort några flaskor äppeldricka av våra egna äpple och det blev verkligen sååå friskt och gott. Smakar som att dricka ett äpple, och det känns väldigt bra att ge barnen. Dessa äpplena är ju så ekologiska det går att bli och inte så mycket socker la jag i drycken heller, perfekt!

Testa själva ni som kanske har mycket äpplen över 🙂

.

.

Ä P P E L D R Y C K

Ingredienser

5 liter äpplen i bitar 6 liter kokande vatten 2 msk vinsyra Atamon socker

Gör så här: Dela äpplena i bitar, man behöver inte skala bara dela. Jag tog bort kärnhuset, men det skulle man inte behöva egentligen men jag gjorde det ändå för vi har så gott om äpple. men det ska alltså inte behövas och skippar man det går det ju ännu fortare.Lägg äppelbitarna i en hink, häll över det kokande vattnet samt rör i vinsyra och droppa i lite atamon för att det inte ska börja jäsa. Låt sedan stå svalt i 3 dygn.

Sila sedan av och tillsätt socker efter egen smak. Ska man spara drycken får man tillsätta mer atamon, men jag fryser in i petflaskor så behövs inte det.

Lycka till med saftandet 🙂

Ha en jättebra onsdag allihopa!

Kramar Anna