J u l g o d i s

.

Godmorgon,

Brukar ni göra julgodis? Vi gör inte så mycket här hemma, men i år blir det egengjorda trillingnötter samt myrstackar! Trillingnötterna är bara såååå goda. Det är tredje eller fjärde året på raken jag gör dessa godbitar nu och det är viktigt att man rostar hasselnötterna, annars blir dom inte alls lika goda.

Här får ni recepten på båda mina favoriter. Dom är enkla att göra, det går ganska snabbt, och det viktigaste, jättegoda båda två!

.

.

.

Ingredienser, ca 15 st

5 dl sockerkakssmulor 1-2 msk kakao 25 g riven mandelmassa 50 g smör 1-2 msk punsch Garnering: chokladströssel

.

Gör så här: Blanda samman alla ingredienser, forma små bollar och rulla i chokladströssel. Kyl myrstackarna innan servering, ät och njut!

____________________________

.

.

Ingredienser – ca 30 stycken

100 g hasselnötter 200 g mjölkchoklad

Gör så här: Rosta nötterna i ugnen i ca 10 minuter. Lägg nötterna i en ren kökshandduk och gnugga av skalet. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Blanda ner nötterna i chokladen och skeda sedan upp dem tre och tre på bakplåtspapper. Låt stelna.

Smält resterande choklad och doppa eller ringla chokladen över nötterna. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp. Förvara i kylskåp i burk med tättslutande lock.

__________________