Kalas förberedelser!

Gårdagens bakning!

Céline hade befälet!

Och självklart ska det vara Frost-muffinsformar om man ska ha ett Frostkalas, det säger ju sig självt 😉

Kladdkaksmuffins med Nutella, mums!

Céline klickar i smeten i varje form, ett måste när man gör muffins är en muffinsplåt tycker jag annars flyter dom lätt ut.

Julie säger att hon inte smakat på smeten mamma!! Hahaha!!

.

Tjingeling,

Här hemma har vi en blivande 5-åring som är väldigt peppad inför sin födelsedag i början av februari. Det pratas, planeras, och grejas hur mycket som helst inför detta. Det önskas tårta, muffins och chokladbollar och allt ska gå i tecknet Frost från Disney.

Ett litet barnkalas ska hon få, sitt allra första, men med betoning på litet. Lika många små vänner som antalet år man fyller, är ett tips jag läst någonstans när barnen är såpass små. Så det får bli så!

Hon har som sagt tydliga önskemål vad som ska serveras på kalaset. Bl.a. muffins, så igår efter förskolan bakade vi kladdkaksmuffins med med Nutella (som vi nu fryst in) och som kanske ska toppas med frosting/glass eller liknande när kalasdagen väl är här.

.

.

Ingredienser ca 12 stycken

2 ägg 3 dl socker 1 1/2 dl vetemjöl 2 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 1 krm salt 100 g smält matfett Nutella ev glass eller sorbet till servering

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop ägg och socker – vispa ej. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner det i äggblandningen. Rör ner det smälta matfettet. Klicka ner smeten i små muffinsformar och lägg på en klick med nutella. Grädda i nedre delen av ugnen ca 8-10 minuter.

Sedan kan man servera dom som dom är, eller toppa med glass, grädde eller nått annat man gillar 🙂

Testa, dom är SÅÅÅÅ goda och kladdiga!!

_____________

Nu kör vi härlig lördag!!

Kramar