Värmande middagstips!

Godmorgon,

Innan jag fick barn trodde jag nog aldrig att soppa skulle vara sån bra ”barnmat”. Mina tre kids fullkomligt älskar soppor i olika former, och jag själv tycker det är en riktigt god vintermat att värma sig med.

Broccolisoppa är en av favoriterna, tomatsoppa och köttfärssoppa är två andra. Men Broccolisoppan med knaperstekt bacon det är en stor favo. Det salta baconet  passar perfekt till den lena broccolismaken, och så lite knapriga krutonger på toppen för lite extra tuggmotstånd.

Enkelt, gott och snabblagat, perfekt en onsdag som denna, tips!

.

.

.

Ingredienser – 4 portioner

2 st broccolibuketter 1 st vitlöksklyfta 2 st schalottenlök 2 msk smör 1 dl grädde 4 dl mjölk 1 dl lagrad ost

Till servering

Krutonger 1 paket bacon

.

Gör så här: Skär bort stocken på broccolin om den är för ”träig” och skär ner broccolin i mindre bitar. Spara några små ”buketter” till serveringen. Fräs vitlök och schalottenlök i smör och tillsätt broccolin, fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra.

Tillsätt 2 dl vatten och koka broccolin mjukt. Tillsätt mjölk och grädde och koka ytterligare en minut. Mixa soppan slät och tillsätt osten. Tärna och knaperstekt bacon. Skär ner kvarvarande broccolin i små buketter och blanda med baconen. Strö över soppan och servera med några krutonger.

Smaklig måltid!

___________________________

Bilder Eatwell101