Godmorgon lördag!

.

Tjingeling,

I veckan som gått så har jag hunnit med att plöja tre böcker. En av dom var boken ”Klockan 10:31 på morgonen i Khao Lak”. 

Jag minns morgonen den 26 december 2004 glasklart än idag. Maken och jag vaknade upp på ett hotellrum efter ett juldagsfirande tillsammans med ett gäng vänner, och när vi satte på tv:n nåddes vi av nyheten om en jordbävningen i Indiska oceanen, den 3:e kraftigaste uppmätta jordskalvet någonsin. Skalvet orsakade en enorm flodvåg, en tsunami. Och det visade sig senare att 300 000 människor miste livet, och över 5 miljoner beräknas ha blivit helt hemlösa eller tvingats fly. Så fruktansvärt, att det än idag inte går att ta in för en person som inte var på plats i dom drabbade länderna.

_____________________

 

” När flodvågen slog in över den soldränkta paradisstranden i Khao Lak hade vi precis bytt hotell. Vi ville bo tryggt med tanke på barnen och hade fått en fin bungalow på platt mark nära havet. Vi var lyckliga. Jag är den ende i vår familj som överlevde tsunamin. Min fru Ulrika drunknade tillsammans med våra söner Charlie, 5 år, och Max, 4 år.

___________________

En mycket gripande bok där man får följa en pappas och makes kamp att få hem sin döda fru och sina två små pojkar 4, och 5 år gamla. Tårarna rullade ner för kinderna mer än en gång under tiden jag läste, och jag tänkte hela tiden på mina egna barn. Man får sig en tankeställare vad som egentligen är viktigt och att man ska njuta av sina närmaste medan kan. Det är inte självklart att vi alla dör när vi är gamla.. En helt klart läsvärd bok!

Ta hand om er, och era nära och kära ♥ och ha en skön helg!

På återseende!

Kramar

 1. Cecilia skriver:

  Kul med boktips även om denna historia är så tragisk. En fd kollega var i Thailand när det hände och hennes släkt förlorade då en person. Går inte att ta in. Sååå sorgligt!
  Kram och gärna fler boktips framöver.

 2. Eva skriver:

  Lyssna även på pigges sommarprat! Otroligt starkt, tissue varning även där. Programmet gick ju för många år sedan men finns kvar i sommars arkiv eller kanske du googla för att hitta det. Hörvärt iaf. Kram

 3. Monica skriver:

  Väldigt gripande bok!
  Har du fler boktips, jag läser jättemycket och har plöjt många böcker, men ingen bok har gripit tag i mig utan alla har varit bra, men inte mer.
  Jag kan rekommendera en bok som jag såg kommer att vara på bokrean och det är ”Vargarnas tid” av Elisabeth Nemert. En helt underbar bok som verkligen alla blir betagna av! Något serie tips? Någon som läst någon serie som jag tror heter ”Maj”?????
  kram Monica

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..